Wet natuurbescherming en stikstof ten tijde van het coronavirus

Wet natuurbescherming en stikstof

Volgens de reacties mogen we terugkijken op een geslaagde BMD Netwerkbijeenkomst Wet natuurbescherming en stikstof.
BMD Advies heeft een factsheet gemaakt met daarin een link naar de opname van de bijeenkomst.

Quotes deelnemers: “Een eye opener”, “Nooit gedacht dat er nog zo’n onbekende factor/risico ‘in de lucht hing'”, “meer inhoudelijk begrip door het volgen van de sessie”.

Het coronavirus heeft invloed op ieder bedrijf, de stikstofregels in Nederland óók: wapen u!

Wet natuurbescherming BMD AdviesHet was Rutte die zei dat de stikstofcrisis de voor de diepste crisis in zijn carrière noemde. Het coronavirus had toen nog niet huisgehouden.
Het inrichten van de 1,5 meter economie gaat onze bedrijven raken, maar de gerechtelijke uitspraken ten aanzien van Stikstof staan ook nog overeind.
De gerechtelijke uitspraak ten aanzien van stikstof blijft een thema dat bij bedrijfsveranderingen aandacht vraagt, maar ook wanneer u niets wijzigt, bent u verplicht om in het bezit te zijn van een Natuurvergunning. Het is goed om hier op voorbereid te zijn en uw huiswerk op orde te brengen.

Tijdens de BMD-netwerkbijeenkomst leveren wij een stukje huiswerkbegeleiding

We leggen uit wat de Wet natuurbescherming voor gevolgen heeft voor uw bedrijf en we geven inzicht hoe een AERIUS-berekening werkt.

Vragen die aan de orde komen:

  • Wat houdt de Wet Natuurbescherming in?
  • Wat is stikstofdepositie?
  • Beschikt u over een Natuurvergunning?
  • Wat is nodig voor het aanvragen van een Natuurvergunning en hoe werkt dat?
  • Welke bedrijfsprocessen hebben invloed op de stikstofemissie?

Na het volgen van de digitale netwerkbijeenkomst kunt u zich een mening vormen over de vraagstukken die op u af komen en hoe u die aan kunt vliegen.

Anne Ter Beek, Wet natuurbescherming- specialist van BMD Advies, zorgt voor de inhoud van deze online netwerkbijeenkomst.

Bent u enthousiast? Hier kunt u zich aanmelden voor deze netwerkbijeenkomst

Hulplijn

U ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst een link  die toegang geeft tot de meeting en een korte handleiding voor Microsoft Teams en het deelnemen aan de meeting. We zorgen ervoor dat er een hulplijn op de achtergrond aanwezig is om u waar nodig te ondersteunen. De verbinding wordt, op uw verzoek, met eenieder van u getest. Wilt u gebruik maken van een test voorafgaand aan de bijeenkomst, dan kunt u dat aangeven bij opmerkingen in het aanmeldingsformulier.

Wij vragen u zelf dit keer een boterham te smeren en een kop thee te zetten en vertrouwen erop dat we u ook bij deze BMD Netwerkbijeenkomst mogen begroeten.

Meer weten en aanmelden

Heeft u vragen die bij kunnen dragen aan de bijeenkomst over de Natuurbeschermingswet en stikstof in tijde van het coronavirus, dan kunt u die mailen naar Sikko.oegema@bmdzuid.nl of bij opmerkingen in het aanmeldingsformulier.

Voor vragen over de organisatie van de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Sikko Oegema 06 50672713 of Diane Dijkstra deze periode bereikbaar onder telefoonnummer 0630438231.