Klant aan het woord: Verkooijen Veem B.V. over energiebesparing en duurzame energie

Klant aan het woord

In deze klant aan het woord hebben we een gesprek met Guus Verkooijen van het bedrijf Verkooijen Veem B.V. over energiebesparing en duurzame energie. Zij zijn klant van het eerste uur. De relatie tussen Verkooijen en BMD Advies bestaat dan ook al 30 jaar.

Verkooijen duurzame energie BMD AdviesWat voor bedrijf is Verkooijen Veem B.V.? 

Guus Verkooijen: “Verkooijen Veem B.V. bestaat sinds 1974. Het is opgericht door mijn vader Ad Verkooijen samen met zijn broers. De naam Veem komt voort uit het verleden. In de haven van Amsterdam en Rotterdam werden opslagplaatsen Veemloodsen genoemd. Men kan het een beetje zien als een oude benaming voor logistiek. Alleen is logistiek tegenwoordig ruim omvattender.

We hebben twee locaties, Strijbeek en Breda, waar we bedrijfsruimtes verhuren. In Breda hebben we ca. 900 m² kantoor en 600 m² kleinschalige opslagruimtes. Deze worden momenteel geëxploiteerd door Business Center Plato. In Strijbeek hebben we ca. 300 m² en ca. 11.500 m² opslagruimtes. Samen hebben we ca. 2.900 m² aan grootschalige opslagruimtes.

Kun je wat vertellen over de relatie tussen BMD Advies en Verkooijen Veem?

“Het contact is in 1991 ontstaan toen mijn vader aanwezig was bij een milieu voorlichting bij de Kamer van Koophandel. Daar is hij in aanraking gekomen met Henk Krols. In de beginjaren heeft BMD Advies ons enorm veel ondersteund bij allerlei milieu onderwerpen. Er speelden veel uitdagingen en het was te veel voor een klein bedrijf om daarvan alle kennis in huis te hebben.

Bij BMD Advies is die kennis over de omgevingsvergunning, bestemmingsplannen, geluid, bodem enzovoorts wel aanwezig.

Daarnaast begeleidt BMD sinds 2013 ons bij het afsluiten van de energiecontracten. Doordat Mattie Harks deze werkzaamheden bij ons uit handen neemt, besparen wij veel tijd en betalen we een markconforme prijs. Dat zijn kopzorgen minder, want er zijn veel partijen in de energiewereld die verkeerde bedoelingen hebben.

Verkooijen duurzame energie BMD AdviesDoor deze goede en lange relatie hebben wij BMD Advies ook gevraagd om ons te helpen met het traject voor zonnepanelen. Jaap van de Sande heeft ons bij het hele traject van A tot Z uitstekend ondersteund. Van offertes aanvragen en beoordelen t/m de ballastberekening en de definitieve oplevering van het project. In totaal zijn er een kleine 2.500 panelen geplaatst, verdeeld over de twee locaties. Er wordt hiermee meer elektriciteit opgewekt dan er nodig is voor de bedrijfsvoering”.

Waar staan jullie over 10 jaar?

“We willen graag de lijn doortrekken die we hebben ingezet. Het doel is om alle panden verder te upgraden en nog meer stappen te zetten met verduurzaming”.

Zou je BMD Advies aanbevelen bij andere bedrijven?

“Ik beveel BMD Advies zeker aan bij andere bedrijven. Anders hadden wij natuurlijk ook geen 30 jaar gebruik gemaakt van de verschillende dienstverleningen. De kennis en ervaring die bij BMD Advies aanwezig is, is ongekend. De verschillende contactpersonen zijn allemaal specialist in zijn/haar werkgebied. Hiermee kunnen zij je voor een groot gedeelte ontzorgen”.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over energiebesparing en duurzame energie, neem gerust contact op met een van onze BMD Advies energiespecialisten, Info@bmdzuid.nl of 013 8000300.