Van de theorie naar de praktijk; mijn eerste Sufficio audit

Vrij snel nadat ik mijn diploma in ontvangst had genomen, kreeg ik de kans om de grote stap van het studentenleven naar mijn eerste echte baan te zetten.

Laat ik mij eerst even voorstellen; ik ben Romy de Rooij, junior Adviseur bij BMD Advies. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan het Avans te Breda voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde (IVK).

Het vak ‘rechten’

Gedurende mijn opleiding vond ik het vak rechten altijd erg interessant; ik twijfelde zelfs of ik hier niet verder in wilde studeren. Toch heb ik ervoor gekozen om te gaan werken; daar heb ik geen moment spijt van gehad. Tijdens mijn eerste Sufficio Arbo Audit heb ik ervaren dat ik in de praktijk invulling kan geven aan het vak rechten wat ik tijdens mijn studie het interessantst vond. De digitale tool Sufficio focust zich namelijk volledig op de actuele wet- en regelgeving die op een bedrijf van toepassing is.

Zelfstandig uitgevoerde Sufficio Audit

Onlangs ben ik naar een groot bedrijf in Limburg geweest en voerde ik mijn eerste Sufficio (arbo) Audit zelfstandig uit. Een hele ervaring op zich natuurlijk, niet alleen voor het eerst een Sufficio Audit uitvoeren maar ook voor het allereerst in Limburg. Als geboren en getogen Zeeuw kon ik aan het hotelleventje wel wennen, maar aan het accent voorlopig nog niet.

Ik heb tijdens deze Sufficio (arbo) Audit veel nieuwe indrukken en ervaringen opgedaan. Alle aspecten kwamen aan bod, bijvoorbeeld externe veiligheid, machineveiligheid en natuurlijk wet- en regelgeving. Ook heb ik geleerd van de interne en compliance milieu audit die tegelijkertijd plaats vond. Veel dingen kwamen overeen; bijvoorbeeld de omgang met gevaarlijke stoffen.

Omdat de wet- en regelgeving voortdurend veranderdt, leer ik tijdens het maken van een Sufficio telkens weer nieuwe dingen. Ik kwam erachter dat ik veel van mijn kennis vanuit de opleiding IVK in de praktijk kon brengen.

Junior adviseur bij BMD Advies

De verantwoordelijkheid die ik als junior adviseur bij BMD Advies krijg, vind ik ontzettend fijn. Ik kan op mijn eigen tempo werken en zelf invulling geven aan de opdrachten. Ook kan ik altijd om de expertise van medior- of senioradviseurs vragen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere junioren waar ik mee kan sparren over diverse onderwerpen. De eerste stappen zijn gezet, ik hoop dat ik in de toekomst nog veel Sufficio audits mag doen en een geweldige carrière bij BMD op kan bouwen.

Gratis proefperiode Sufficio Milieu en ArboSufficio

Wilt u ook up to date zijn van de wet- en regelgeving die op uw bedrijf van toepassing is? Dan wil ik u er tot slot op wijzen dat er nu tijdelijk een gratis Sufficio proefperiode van 2 maanden beschikbaar is voor bedrijven. Lees het artikel ‘maak kosteloos kennis met Sufficio Milieu of Arbo en kijk voor de tools en hulp die BMD Advies biedt verder op onze pagina bij het kennisgebied Digitale Tools.
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met mij, Romy de Rooij 06 82410196. Kijk op de website wat wij verder voor u of uw bedrijf kunnen betekenen.

Werken bij BMD Advies

Bent u nu ook op zoek naar een leuke, afwisselende baan binnen een geweldig team? BMD Advies is nog op zoek naar nieuwe collega’s met expertise die het team kunnen versterken. Kijk snel verder op de website werken bij.