Training vakbekwaamheid PGS 15

Vakbekwaamheid PGS 15
In afwachting van de ontwikkelingen rondom de pandemie organiseert BMD deze training online- en/of fysiek. Afhankelijk van de situatie rond Covid-19 en het aantal aanmeldingen. Tot 6 aanmeldingen kan de training volgens de 1,5 meter richtlijnen verantwoord op locatie kantoor Tilburg worden gegeven.
Informatie omtrent de exacte data en kosten staan onder de tab ‘Data en Prijzen’.

Informatie 

Vakbekwaam persoon PGS 15: het is een eis die wordt gesteld vanuit de richtlijn PGS 15 wanneer er meer dan 2.500 kg verpakte gevaarlijke stoffen worden opgeslagen. Een medewerker is volgens de PGS 15 vakbekwaam wanneer hij/zij voldoende kennis heeft op het gebied van de omgang met gevaarlijke stoffen en het bestrijden van calamiteiten met gevaarlijke stoffen. De vakbekwaamheid moet aantoonbaar zijn, met bijvoorbeeld certificaten van relevante opleidingen. BMD Advies biedt hiervoor de training Vakbekwaamheid PGS 15.

BMD Advies Zuid-Nederland verzorgt een passende training over het veilig opslaan en veilig omgaan met gevaarlijke stoffen.  Aan de hand van een aantal cases kunnen de deelnemers de theorie toepassen.

Tijdens deze module komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • relatie met wetgeving: Activiteitenbesluit, vergunning, ADR, Arbowet, EU-GHS, Bouwbesluit;
  • toelichting en toepassingsgebied PGS 15;
  • opslag tot 10 ton en > 10 ton;
  • opslag gasflessen;
  • tijdelijke opslag;
  • incidenten met gevaarlijke stoffen.

Doel van de training

Deelnemers aan de training hebben na het volgen van de dag aantoonbare vakbekwaamheid op het gebied van PGS 15.

Doelgroep

De training is bedoeld voor verantwoordelijken voor de opslag van en het werken met gevaarlijke stoffen, zoals de KAM-coördinator, magazijn chef, hoofd technische dienst of productieleider.

Deze training is opgezet voor medewerkers met ten minste  een MBO-werk- en denkniveau.

Groepsgrootte
Maximale groepsgrootte: 15 personen.

Data

29 oktober 2020

Prijs Online training

2 sessies van 2 uur is € 250,- excl. BTW voor deelnemers van BMD Advies Zuid-Nederland* of € 275, excl.  BTW voor niet deelnemers.

Prijs training

De training neemt een dag  in beslag  (10.00-16:00 uur) en vindt plaats  op het kantoor van BMD Advies in Tilburg. De kosten voor deze training bedragen € 625,- excl. BTW per deelnemer. Vaste BMD-klanten*  ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 565,- excl. BTW. Voor een lunch wordt gezorgd.
Aan de training is geen examen verbonden, u ontvangt wel een certificaat van deelname zodat de vakbekwaamheid aantoonbaar is.

*op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening

Deze training kan in-company gegeven worden. De cases kunnen worden aangepast aan uw specifieke bedrijfssituatie.. Op deze wijze zullen de deelnemers de opgedane kennis direct in praktijk brengen.