Training Opslag gevaarlijke stoffen PGS 15

Opslag gevaarlijke stoffen PGS 15

Informatie 

Veel bedrijven weten niet welke consequenties de PGS 15 voor hun bedrijf heeft. Denk aan opslageisen, maar ook aan mogelijke aansprakelijkheden bij calamiteiten die hieruit voortvloeien. Verzekeringen zijn hier tegenwoordig steeds alerter op.
Heeft u meer dan 2.500 kg of liter aan gevaarlijke stoffen opgeslagen? Dan bent u verplicht een gevaarlijke stoffendeskundige in dienst te hebben, die zijn/haar vakbekwaamheid kan aantonen.

Met de training PGS 15 speelt BMD in op de dagelijkse praktijk en op specifieke risico’s van de branches waarin u werkzaam bent. In drie stappen goed op weg:

  1. Deze training helpt u op weg om de PGS 15 te begrijpen en deze richtlijn op de juiste manier te kunnen toepassen.
  2. Wij praten u bij over onder andere de inhoud van de PGS 15 richtlijn en wat dit betekent voor uw specifieke situatie.
  3. U ontvangt een bewijs van deelname waarmee je als deskundige aangesteld kan worden.

BMD doet het anders! Bij deze cursus wordt theorie afgewisseld met praktijk. De volgende onderwerpen komen in de cursus PGS 15 o.a. aan de orde:

  • relatie met wetgeving: Activiteitenbesluit, vergunning, ADR, Arbowet, EU-GHS, Bouwbesluit;
  • toelichting en toepassingsgebied PGS 15;
  • opslag tot 10 ton en > 10 ton;
  • opslag gasflessen;
  • tijdelijke opslag;
  • incidenten met gevaarlijke stoffen.

De cursus duurt 1 dag waarbij we starten om 9.00 uur en om 16.00 uur afsluiten, voor de lunch wordt gezorgd.

Doelgroep

De training is bedoeld voor verantwoordelijken voor de opslag van en het werken met gevaarlijke stoffen, zoals de KAM-coördinator, magazijn chef, hoofd technische dienst of productieleider.

Deze training is opgezet voor medewerkers met ten minste  een MBO-werk- en denkniveau.

Groepsgrootte
Maximale groepsgrootte: 15 personen.

Data

18 maart 2021

14 oktober 2021

Prijs training

De training neemt een dag  in beslag  (10.00-16:00 uur) en vindt plaats  op het kantoor van BMD Advies in Tilburg. De kosten voor deze training bedragen € 625,- excl. BTW per deelnemer. Vaste BMD-klanten*  ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 565,- excl. BTW. Voor een lunch wordt gezorgd.
Aan de training is geen examen verbonden, u ontvangt wel een certificaat van deelname zodat de vakbekwaamheid aantoonbaar is.

Prijs Online training

2 sessies van 2 uur is € 250,- excl. BTW voor deelnemers van BMD Advies Zuid-Nederland* of € 275, excl.  BTW voor niet deelnemers.

 

*op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening

Deze training kan in-company gegeven worden. De cases kunnen worden aangepast aan uw specifieke bedrijfssituatie.. Op deze wijze zullen de deelnemers de opgedane kennis direct in praktijk brengen.