Training Effectief Leiderschap

Training Effectief leiderschap voor het middenkader

Informatie

In de training Effectief Leiderschap krijgt u inzicht en praktische handvatten om niet alleen u zelf, maar ook een team effectiever te managen en doelen te realiseren.
Kijken de medewerkers binnen uw team altijd eerst naar u voor een oplossing, in plaats van zelf initiatief te nemen? Hebt u veel ja-zeggers maar nee-doeners? Is het moeilijk om uw team op één lijn te krijgen en samen de verantwoordelijkheid voor een klus te dragen?

Een team functioneert pas echt als een team wanneer de teamleden wederzijds afhankelijk van elkaar zijn en zich verantwoordelijk voelen voor het resultaat. Of met andere woorden: als de medewerkers het eigenaarschap oppakken. Goed voorbeeld doet volgen: daarom is het van belang dat u eerst uw eigen manier van werken onder de loep neemt. Is dat effectief, of is dat voor verbetering vatbaar? In een aantal stappen komen we tot effectief leiderschap.

Doel Training Effectief Leiderschap

Met de training Effectief Leiderschap starten we met het managen van uzelf. U leert uw leiderschapsstijl te herkennen en te verbeteren, empathisch te luisteren, uw persoonlijke en organisatiedoelen vast te stellen en te realiseren. De balans tussen werk en privé zal zichtbaar verbeteren.

Vervolgens leert u hoe u uw team meekrijgt, een nee-cultuur kunt veranderen in een ja-graag-cultuur. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de vraag hoe u uw team kunt laten groeien van afhankelijkheid, naar onafhankelijkheid, tot wederzijdse afhankelijkheid en u uw medewerkers het eigenaarschap kunt laten oppakken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Diehl, telefoonnummer
(013) 8000 300.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de training Effectief leiderschap:

  • Het bepalen van het ware noorden: persoonlijke waarden bepalen en doelen formuleren;
  • Persoonlijk leiderschap: aan de hand van leiderschapstools persoonlijke en afdelingsdoelen vaststellen;
  • Carry your own weather: omgaan met werkdruk en stress door middel van planning en koersbepaling;
  • Paradigma shift: het realiseren van duurzame veranderingen binnen uw team of organisatie;
  • Van visie naar strategie;
  • Balans terugvinden: actielijst en planning opstellen
  • Groei team naar een hoger veiligheidsniveau voor realisatie bedrijfsdoelen.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor iedereen die een veranderingsproces wil inzetten: directieleden, leidinggevenden, personeelsmanagers, preventiemedewerkers en arbo- en milieucoördinatoren.

Groepsgrootte
Maximale groepsgrootte: 15 personen.

Data

Open inschrijving: 28 september -21 oktober

Mogelijkheid: In overleg met de deelnemers wordt een geschikte datum gepland.

Prijzen

De training duurt twee dagen  (9.00- 16.30 uur) en vindt plaats op een externe locatie. De kosten voor deze training bedragen € 1695,- excl. BTW per deelnemer. Vaste BMD-klanten*  ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 1525,- excl. BTW. Voor een lunch wordt gezorgd.

*op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening

BMD Advies kan deze training ook in-company plaatsvinden.  De trainer komt dan in een voor de deelnemers vertrouwde omgeving of een door u gekozene externe locatie de training verzorgen.  Voor meer informatie en om doelen en verwachtingen af te stemmen kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.