Training Circulaire Economie

Training Circulaire Economie; 1+1=3

Een onmisbare uitdaging voor bedrijven

In de Training Circulaire Economie; 1+1=3 nemen wij u mee in de essentie van dit concept. Wat houdt het concreet in als bedrijven hun business inrichten volgens de principes van de Circulaire Economie? Wat zijn de uitdagingen voor uw bedrijf, maar vooral welke voordelen beidt het voor uw bedrijf?

Gedachtegoed Circulaire Economie

Het gedachtegoed van de Circulaire Economie kun je zien als een kans. Een kans om slim om te gaan met het schaars worden van grondstoffen, of een kans om milieubelasting om te zetten in een milieuvoordeel. Hoe kun je de basisprincipes van circulaire economie, praktisch vertalen naar uw organisatie?
‘Being regenerative by design’, is niet voor niks het motto van de Circulaire Economie. Tijdens de basistraining krijgt u middels uitleg en dialoog in beeld wat Circulaire Economie  voor de langere termijn inhoud en voor nu concreet kan betekenen voor uw bedrijf of organisatie.

Is uw bedrijf bezig om stappen te zetten richting een Circulaire Economie of wordt er gewerkt aan duurzame ontwikkeling? Zijn er (of verwacht u) externe ontwikkelingen die maken dat u noodzaak voelt om u te verdiepen? Of is er een intrinsieke motivatie om op integrale wijze duurzaam bij te dragen? Bent u op zoek naar meer helderheid en houvast?

In een middag wordt u  door Sietske Dane-Smulders (AXXIA) bijgepraat over de basisprincipes en krijgt u een passend advies over online leermodules die beschikbaar zijn en waar u zelfstandig in uw bedrijf mee aan de slag kunt.

Mocht de training een vervolg krijgen in een adviestraject, dan wordt een bedrag van 50% van de trainingskosten niet in rekening gebracht.

Doel

Na het volgen van deze basistraining weet u welke voordelen de Circulaire Economie op de korte en de lange termijn concreet kan bieden voor uw bedrijf.

Programmaonderwerpen

  • basisprincipe circulaire Economie;
  • ontdekken van kansen;
  • informatie online leermodules.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Sietske Dane-Smulders (06 13273463) een van de adviseurs bij BMD, telefoonnummer (013) 8000 300.

Doelgroep

De training is bedoeld voor leidinggevenden die belast zijn met de lange termijn visie en strategie van een bedrijf, en voor medewerkers die belast zijn met de coördinatie van duurzaamheidsprojecten binnen de organisatie.
De training is vooral geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn om de basisprincipes in de vingers te krijgen om daarna zelf (al dan niet met hulp) een concrete vertaalslag te maken voor hun bedrijf.

Groepsgrootte
Maximale groepsgrootte: 12 personen.

 

Data

31 oktober 2019

Prijzen

De training neemt een dagdeel  in beslag  (13.00-16.30 uur) en vindt plaats  op het kantoor van BMD Advies in Tilburg. De kosten voor deze training bedragen € 315,- excl. BTW per deelnemer. Vaste BMD-klanten* en AXXIA-klanten ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 285,- excl. BTW.

*op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening

BMD/Axxia biedt deze training ook incompany aan. De training  Circulaire Economie kan erg goed incompany worden gegeven, mede omdat er goed online leermateriaal beschikbaar is. De training wordt dan aangepast op uw specifieke bedrijfssituatie. De theoretische concepten kunnen direct vertaald worden naar de praktijk en er wordt tevens gekeken hoe men concreet stappen kan zetten. Voor meer informatie en om doelen en verwachtingen af te stemmen kunt u contact opnemen met Sietske Dane-Smulders 06 13273463 en van onze medewerkers 013 8000300.