Incompany training vakbekwaamheid PGS 15 en omgaan met gevaarlijke stoffen

Project: Incompany training

Adviseurs: Pieter Diehl en Stephan van Helden

Klant: Eco-Point

Probleemstelling

Eco-Point vindt het van groot belang dat de medewerkers veilig omgaan en werken met gevaarlijke stoffen. Om te zorgen dat er altijd een PGS 15-vakbekwaam persoon aanwezig is, wilde Eco-Point tien medewerkers, van productiepersoneel tot kantoormedewerkers, laten trainen.

Oplossing

BMD Advies bood een training aan waarmee zowel invulling is gegeven aan de eis voor vakbekwaamheid PGS 15 als aandacht is besteed aan de arbo-aspecten bij het omgaan met gevaarlijke stoffen.

Methode

BMD-adviseurs Pieter Diehl en Stephan van Helden trainden gedurende twee 2 dagdelen een tiental medewerkers van Eco-Point op gebied van opslag, vervoer en omgang met gevaarlijke stoffen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en opdrachten zijn medewerkers bewust gemaakt van de eisen die gesteld worden aan het werken met gevaarlijke stoffen. Alle deelnemers ontvingen na afloop van de training een certificaat van deelname.

Resultaat

Eco-Point beschikt nu over een team van tien PGS 15-vakbekwame personen die zich tevens bewust zijn van de risico’s van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Quote:

“Bij de training is alles op gebied van veilig werken met gevaarlijke stoffen voorbij gekomen. Doordat we met een grote groep deelnamen, konden we de klokken weer gelijk zetten. De training bevestigde dat we al veel goed geregeld hebben, maar dat het op bepaalde vlakken nog net iets beter kan. Zo gaan we verder kijken naar de verantwoordelijkheden, hier mag nog meer structuur in komen. Ook hebben we BMD Advies gevraagd de RI&E opnieuw uit te voeren. Een 0-meting, om weer met frisse blik te kijken naar de mogelijke risico’s die ons werk met zich meebrengt.”

(Wim Serno/General Manager Eco-Point)

 TEAM

Pieter Diehl
Adviseur
verder lezen >
Stephan van Helden
Adviseur
verder lezen >

NIEUWS / BLOGS

 AGENDA