Sustainable Development Goal 5 vrouwen en mannen gelijk


Blog door: Ingrid Ort, partner / adviseur

Sustainable Development Goal 5 

Sustainable Development Goal 5 (SDG  5) is 1 van de 17 Sustainable Development Goals en als bedrijfsleven kunnen we aan elk van deze goals in meer of mindere mate een steentje bijdragen. Niet iedere Goal is direct te vertalen naar beleid en concrete acties, maar we zien steeds meer dat bedrijven de prestatie op het gebied van duurzaamheid invulling geven en rapporteren aan de hand van deze 17 SDG.

Vrouwen en mannen gelijk

SDG 5 is vrouwen en mannen gelijk. Hoewel in Nederland we inmiddels gewend zijn aan vrouwelijke politici is het blijkbaar toch nodig om een vrouwenquotum in te stellen. Nederland is een welvarend land en mannen en vrouwen moeten gelijk worden behandeld. Er mag geen (positieve) discriminatie plaatsvinden bij sollicitatie procedures en de salariëring moet bij dezelfde functies gelijk zijn. Dat we er nog niet zijn, blijkt wel uit onderzoeken. Ook bij de overheid verdienen vrouwen gemiddeld minder dan de mannen en in de top van het bedrijfsleven zijn vrouwen nog ondervertegenwoordigd. Over de media aandacht, sponsorcontracten en salarissen van vrouwelijke voetballers wordt druk gediscussieerd, maar blijft in de praktijk nog ver achter.

BMD Advies Zuid-Nederland

Hoe zit dat nu eigenlijk bij BMD? In 2012 waren er 22 medewerkers in dienst waarvan 11 mannen en 11 vrouwen. Zo op het eerste gezicht een mooie verdeling. Van de 11 mannen werkte er 1 parttime en 10 fulltime. Van de 11 vrouwen werkt er 1 fulltime en 10 parttime. Van de 11 vrouwen werkten er 4 in de ondersteuning en 7 als adviseur. Daar zijn de vrouwen dus in de minderheid, want alle 11 mannen zijn in dienst als adviseur. De directie bestond uit 1 vrouw en 2 mannen.

Hoe doen we dat in 2019? Inmiddels werken er 26 mensen bij BMD, er zijn nog steeds 4 vrouwelijke ondersteuners, maar het aantal vrouwelijke adviseurs is gedaald van 7 naar 5. De mannen zijn in aantal toegenomen. We hebben momenteel 17 mannen in dienst waarvan 1 parttime. De directie is gelijk gebleven. Veel opgeschoten met ons vrouwenaandeel zijn we dus niet.

Flexibel

We zijn druk op zoek naar nieuwe adviseurs, maar helaas lukt het ons niet om meer vrouwen aan te nemen. De reacties op vacatures zijn met name van mannen. Hoe krijgen we meer, goede, talentvolle vrouwelijke adviseurs binnen onze organisatie?
De salariëring is gelijk, mannen verdienen niet structureel meer.  Er zijn voldoende mogelijkheden om de uren flexibel in te vullen en om eventueel parttime te werken. Er kunnen opleidingen worden gevolgd en er zijn voldoende ontwikkelmogelijkheden. We hebben een enthousiast team met een mooie mix van jonge starters en oudere meer ervaren adviseurs. Buiten het werk hebben we ook leuk contact en we organiseren gezellige uitstapjes. Kortom niets staat vrouwen in de weg om ons team te versterken.

Stap in de goede richting

Vanaf 1 september 2019 hebben we er weer een vrouwelijke adviseur bij en een van onze ondersteuners wordt tijdens haar zwangerschap vervangen door een man. Dat is een stap in de goede richting.
We blijven bij BMD proberen om vrouwelijke collega’s aan te nemen zodat wij als bedrijf meer in evenwicht komen en daardoor de ondernemers nog beter op maat kunnen adviseren.

Invulling geven aan SDG 5 is, ondanks onze goede wil, in de praktijk nog niet zo makkelijk. Tips over hoe we meer vrouwen kunnen aantrekken zijn van harte welkom!

Wil je ons team versterken? We hebben nog vacatures. Heb je interesse neem dan contact met mij op;  Ingrid.Ort@BMDzuid.nl mobiel 0652238693.