Vergroot uw kans op subsidie SDE+

subsidieaanvraag SDE+ BMD advies

Een succesvolle subsidieaanvraag SDE+ voor zakelijke zonnepanelen , Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+), begint bij het verkrijgen van de juiste informatie over de stimuleringsregeling. Daarnaast is het  belangrijk om op tijd te starten met de voorbereiding omdat de ervaring leert dat de aanvraag geen sinecure is. Het vinden van de juiste ondersteuning zorgt voor een grotere slagingskans.

Wat u moet weten over de subsidieaanvraag SDE+ najaar2019

De nieuwe subsidieaanvraag SDE+2019 najaarsronde wordt op 29 oktober geopend en loopt tot 14 november 2019 (fase 1 t/m 3). Dit is wat betreft de duurzame energietechniek zon-PV van toepassing voor grootverbruikersaansluitingen (>3×80 A) en vanaf een vermogen van de installatie van 15 kWp. Er zijn diverse categorieën  van toepassing waarvoor een subsidieaanvraag kan worden ingediend.; biomassa, geothermie, water, wind (land, meer en waterkering) en zon.

Lees hier meer informatie SDE+ vanuit het  RVO.

Exploitatiesubsidie

SDE+ is een exploitatiesubsidie dat betekent dat u subsidie krijgt over de energie die via je (uw)zakelijke zonnepanelen is opgewekt.  Wilt u graag weten hoeveel SDE-subsidie u kunt krijgen? Dat is van veel factoren afhankelijk: de grootte van uw dak, de kostprijs waarop u inschrijft en de afspraken die u met uw energieleverancier hebt gemaakt. BMD Advies  ontzorgt u graag in de stappen die u moet nemen om de subsidieaanvraag in succesvol te dienen.

Ingrijpende veranderingen

De SDE+-regeling verandert in 2020 ingrijpend. Bij de nieuwe SDE++ regeling zullen nieuwe technieken in aanmerking komen voor een subsidie duurzame energie. Minister Wiebes (EZK) besluit aan het eind van het jaar over de openstelling van de SDE++ regeling, de open te stellen categorieën en de bijhorende basisbedragen.

Contact opnemen

Uiteraard blijft BMD Advies de actualiteit volgen en zorgen we ervoor dat u op de hoogte blijft van de informatie over de SDE++.  Raadpleeg daarvoor regelmatig de website  en de Nieuwsflits van BMD Advies.

Wilt u meer weten over de subsidieronde SDE+ najaar 2019, dan kunt u contact opnemen met BMD Advies. Onze adviseurs Henri Oligschlager 06 52011180 en Henk Krols 06 5201555  helpen u graag.

Gerelateerde artikelen:

SDE+: wind- en zonne-energie fors goedkoper

Duurzame energie