Van Harte Gefeliciteerd Stichting PIM en Stichting PIM Senior

Blog door: Ingrid Ort, partner / adviseur

Een Groene Pluim voor Stichting PIM en Stichting PIM Senior

Een aantal medewerkers van BMD Advies Zuid Nederland heeft tijdens de vrijwilligers dag van NL doet meegeholpen met het tuinonderhoud. Nu kregen wij het mooie bericht dat Stichting PIM de Groene Pluim heeft gekregen van de gemeente Oosterhout.

Topprestatie 

Wat verdient deze stichting de Groene Pluim. Een woon- en zorgcomplex waar zorg op de eerste plaats komt inrichten op een heel duurzame wijze is een topprestatie. Er zijn zonnepanelen voor de opwekking van energie, er wordt gegeten uit de eigen moestuin, er zijn verse eieren van de kippen en er wordt haast papierloos gewerkt. De nieuwbouw van PIM Senior is helemaal energie neutraal en voorzien van PVT zonnepanelen die naast elektriciteit ook het water verwarmen.

4 Sustainable development goals

Als lid van de accreditatie commissie heb ik met eigen ogen mogen aanschouwen hoe dit kleinschalig project zeer goed presteert op de 4 Global goals geselecteerd voor de Groene Pluim.

Met veel bewondering voor met name de visie:

Alles gebeurt vanuit het hart: hart voor onze ouderen voor de hulpbehoevenden, voor het milieu en voor de toekomst.”

Meer informatie over de stichting en de uitreiking

Wilt u meer informatie over Stichting PIM? Bezoek de website  en lees waarom de stichting koploper is op het gebied van duurzaam ondernemen.
Lees het artikel over de uitreiking.

Aanmelden Duurzaam project of bedrijf

Kent u zelf ook een mooi duurzaam project of bedrijf? Meld dit bedrijf dan aan op de website van De Groene Pluim www.degroenepluim.nl
Dit kan heel eenvoudig door de tellers in te vullen op de website. Wellicht komt dit bedrijf dan ook in aanmerking voor de Groene pluim.

Van Harte gefeliciteerd. Jullie zijn een bron van inspiratie voor Zorginstellingen en bedrijven. Duurzaam ondernemen kan altijd als je maar het juiste uitgangspunt hebt.

Ingrid Ort (ingrid.ort@bmdzuid.nl)