“Mijn kennis en ervaring met de strikte wet- en regelgeving rondom veiligheid in de petrochemische- en de foodindustrie, komt mij ook goed van pas bij andere branches.”

Na mijn opleiding Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool in Breda, ging ik als middelbaar veiligheidskundige aan de slag bij TMS Industrial Services, een technisch dienstverlener met veel klanten in de petrochemische industrie. Ik werd ingezet bij TMS om de operationeel leidinggevenden –en uitvoerenden van TMS, te begeleiden en adviseren op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.  Daarnaast begeleidde ik TMS bij het behalen van het op de petrochemische industrie gerichte VCA-P certificaat. Vervolgens werkte ik bijna 3 jaar bij foodproducent Lamb29 Weston/ Meijer als Safety & Health Engineer, waar ik een breed takenpakket had op het gebied van arbeidsveiligheid, bedrijfsnoodorganisatie, procesveiligheid en voedselveiligheid.

In november 2016 maakte ik de overstap naar BMD Advies. Hier heb ik weer de kans om meerdere bedrijven bij te staan in de ontwikkeling van hun veiligheidsbeleid. En om samen met hen de volgende stap vooruit te nemen. Mijn standplaats is Tilburg –en werk daarnaast ook vanuit onze vestiging in Goes. Dit is voor mij als echte Zeeuw erg prettig. Ik ken de cultuur, maar ben ook thuis in de bedrijvigheid die in Zeeland veel te vinden is. Zowel de petrochemische branche als de foodsector staan bekend om de strikte wet- en regelgeving rondom veiligheid. Die kennis en ervaring is heel goed toepasbaar op andere branches.

Naast mijn werk volgde ik van 2015 tot 2017 de opleiding tot Hoger Veiligheidskundige.

In de nabije toekomst wil ik mij verder specialiseren op het gebied van arbeidshygiëne. Hier liggen mogelijkheden om bedrijven ook op de langere termijn te adviseren in duurzaam veiligheid –en gezondheidsbeleid.

Buiten de BMD

Ik besteed natuurlijk veel aandacht aan mijn gezin, waar ik heel trots op ben. Daarnaast ben ik graag buiten, loop ik regelmatig  hard en neem ik deel aan bootcamps. Zo houd ik mijn conditie op peil om mijn andere passie (lekker eten en drinken met familie of vrienden) enigszins te compenseren.

CONTACT

Steffan Griep
Adviseur

M 06-25296007 / T (013) 8000 300
E Steffan.Griep@bmdzuid.nl