De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt!
Probeer eerst zoveel mogelijk te besparen alvorens je het duurzaam gaat opwekken.

Na mijn opleiding commerciële economie op Avans Den Bosch in 2012 ben ik gaan werken in de wereld van de duurzame energie. Met name het adviseren van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen en zonneboilers waren voor mij dagelijkse bezigheden. In de afgelopen jaren heb ik deze technieken uitgebreid naar warmtepompen, infraroodverwarming en airco’s om zo een steentje bij te dragen aan de energietransitie. Door mijn technische kennis in deze technieken en een breed productportfolio kan ik zowel bedrijven als particulieren een nul op de meter advies geven. Ik geloof echt in de trias energetica. Probeer eerst zoveel mogelijk te besparen alvorens je het duurzaam gaat opwekken. De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt! De eerste jaren van mijn carrière heb ik gewerkt bij installatiebedrijven die zowel advies geven als ook de installaties zelf installeren. Hier heb ik echt geleerd om de klanten volledig te ontzorgen.

Sinds 2020 ben ik werkzaam bij BMD advies. Mijn voornaamste taak is het adviseren/begeleiden bij het implementeren van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen en airco’s. Belangrijk hierbij is het geven van een onafhankelijk advies over deze producten, offertes aanvragen en objectief vergelijken. Om uiteindelijk ervoor te zorgen dat bij de laatste oplevering alles naar wens is verlopen.

Buiten de BMD

Buiten mijn werk breng ik vaak tijd door met familie en vrienden. In de weekenden ga ik graag een (speciaal)biertje drinken of gezellig eten met een wijntje. Ik bezoek graag een concert of een festival samen met vrienden om te genieten van goede muziek. In de weken/maanden voor carnaval ben ik druk met het bouwen van een carnavalswagen. Het is hartstikke leuk om met vrienden samen te bouwen onder het genot van een drankje en een muziekje. In mijn overige tijd probeer ik nog wat te fietsen.

CONTACT

Jaap van de Sande
Energiespecialist

M 06-82715235 / T (013) 8000 300
E Jaap.vandesande@bmdzuid.nl