Zuinig omgaan met energiedragers komt niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee van de ondernemer ten goede.”

Na mijn HBO-opleiding Werktuigbouwkunde in Tilburg met als afstudeerrichting Energietechniek, volgde ik in 1992 aansluitend een 1-jarige opleiding Stafmedewerker Kwaliteit- en Milieuzorg bij de Hogeschool Eindhoven. Beide studies kwamen mij daarna goed van pas in het bedrijfsleven. In 1999 kwam ik als milieuadviseur in dienst van BMD Advies. Binnen die functie kreeg ik de kans om me verder te ontwikkelen op milieugebied en meer in contact te komen met het brede werkveld. Ik ben gespecialiseerd in het uitvoeren van energiebesparingsonderzoeken, energie-audits en het geven van advies op het gebied van duurzame energie.

Daarnaast heb ik me binnen BMD Advies ook verdiept in het thema ‘bodem’, waardoor ik bedrijven bij onderzoek en/of sanering goed kan begeleiden. Dat vakgebied is groot en veel onderwerpen kunnen aan bod komen, zoals het aanvragen van complexe milieuvergunningen. Op het gebied van energie kan ik een steentje bijdragen aan het zuinig omgaan met de beschikbare energiedragers, wat niet alleen het milieu maar ook de portemonnee van de ondernemer ten goede komt. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen om samen met bedrijven te zoeken naar oplossingen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

Buiten de BMD

In mijn vrije tijd wandel ik graag, tijdens vakanties bij voorkeur in de bergen. Verder ben ik altijd geïnteresseerd in wat er in de wereld gebeurt op politiek, sociaal en cultureel gebied. Die betrokkenheid uit zich o.a. in mijn lidmaatschap van ICT (International Campaign for Tibet). Ik luister ook graag naar muziek, bij voorkeur naar Progrock-/metal, een combinatie tussen stevig en melodieus werk.