ONZE SPECIALISTEN

Bas Schevelier
Adviseur
verder lezen >
Cathy Tesselaar
Adviseur
verder lezen >

Managementsystemen: advies en implementatie

In uw organisatie staat klanttevredenheid centraal. U wilt producten met een constant hoge kwaliteit leveren, die op milieuverantwoorde wijze geproduceerd zijn in een veilige en prettige werkomgeving. Een goed managementsysteem helpt daarbij: het stelt u in staat om de kwaliteit te waarborgen, risico’s te beheersen en processen te verbeteren. Een al dan niet gecertificeerd managementsysteem is altijd maatwerk: passend bij uw activiteiten, eisen, wensen en ambities.

De specialisten van BMD Advies Zuid-Nederland begeleiden u graag bij het opzetten en implementeren van elk denkbaar managementsysteem. Dan hebben we het natuurlijk over de ISO-managementsystemen, maar ook over bijvoorbeeld de voor Brzo-bedrijven verplichte veiligheidsbeheerssystemen, de speciaal voor uw branche ontwikkelde systemen, prestatieladders of de internationale World Class Manufacturing (WCM) methode.

Uw BMD-adviseur begint altijd met een 0-meting of gap analyse. Daarbij houden we de bedrijfsvoering tegen het licht en kijken we naar de systemen die gebruikt worden. Sluiten deze nog aan bij uw bedrijfsprocessen? Voldoen de systemen nog aan de actuele normen of zijn er ‘gaps’? Welke processen kunnen verbeterd worden? Op welke manier kunnen de systemen geïntegreerd worden? Wat zijn uw wensen?

Aan de hand daarvan stellen we een helder plan van aanpak en haalbare planning op en begeleiden uw bedrijf van A-Z bij de transitie. Daarbij is het behalen van een certificaat geen doel op zich, maar meer een middel om uw bedrijfsvoering naar een hoger plan te tillen, de kwaliteit te verbeteren, en de stakeholders centraal te stellen.

Een goede relatie met de overheid is daarbij onontbeerlijk. Bij een eventuele discussie over een vergunning, voorschriften of bestemmingsplan bemiddelen we, zodat u zelf wat afstand kunt houden. Wij werken niet in opdracht van overheden als het gaat om vergunningverlening of handhaving en kunnen daarom onafhankelijk onze klanten adviseren.

Is eenmaal duidelijk welke voorschriften op uw bedrijf van toepassing zijn? Dan ondersteunen wij u graag bij de implementatie en compliance zodat u zeker weet dat uw bedrijf ook in de toekomst aan de geldende wet- en regelgeving blijft voldoen.

Praktijkvoorbeelden

Integratie nieuwe ISO 9001 en 14001 plus WCM standaard in 1


Met de  her certificering naar ISO:2015 is een belangrijke stap gezet op weg naar de toekomstige integratie van de drie systemen voor kwaliteit, milieu en arbo.


 NIEUWS

 AGENDA

Save