Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Steunt u een goed doel?

Zoals u wellicht weet geven onze specialisten onder andere advies over kwesties omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt uiteraard ook mee in onze eigen bedrijfsvoering. BMD Advies Zuid-Nederland vindt het belangrijk om maatschappelijke betrokken te zijn. Door jaarlijks een bedrag beschikbaar te stellen laten we onze maatschappelijke betrokkenheid blijken in de vorm van schenkingen aan maatschappelijke doelen en initiatieven. Het initiatief voor de invulling ligt bij onze eigen medewerkers.

Gesponsorde doelen

Al veel BMD-medewerkers namen initiatief en dienden suggesties in. Hier vindt u een selectie van de door BMD Advies ondersteunde initiatieven, sponsoring  Stichting gered gereedschap en eerder gesteunde initiatieven.

Stichting gered gereedschap

Duurzaam vertrouwd geeft een duwtje in de rug

goed doel gered gereedschap BMD AdviesBMD-adviseur Stephan van Helden ontdekte de Stichting Gered Gereedschap via zijn schoonvader, die vrijwilliger bij de vestiging in Geldrop is. Stephan overhandigde hem namens Duurzaam Vertrouwd een cheque ter waarde van € 250 euro. Hiermee krijgt de stichting een mooi duwtje in de rug om dit fantastische werk voort te zetten.

Ondersteuning (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Zo levert de stichting een duurzame bijdrage aan het bestrijden van armoede.

Lees verder over de hulp van Stichting gered gereedschap Geldrop >

Eerder gesteunde initiatieven

Actie ‘Loop Joris Loop’ 3FM Serious Request The Lifeline 2021

Joris, de neef van collega Ingrid Ort, heeft een ‘The Lifeline 2020’ actie opgezet ‘Loop Joris Loop”. Hij loopt in zijn eentje van de vuurtoren lange Jaap in Den Helder naar de pier van Scheveningen in de 3FM Serious Request week van 21 tot en met 24 december 2020.

Lees alles over de ‘Loop Joris Loop’ actie van 21 tot en met 24  december van de neef van collega Ingrid Ort >

Move4Usher in plaats van Run4Usher

Vorige jaren was het weekend tijdens de Zevenheuvelenloop Run4Usher, hét sponsorevenement voor Stichting Ushersyndroom. Dit jaar is alles anders. De Zevenheuvelenloop gaat door, weliswaar in een aangepaste versie, en zonder het Run4Usher team aan de start.

Move4Usher

Er is een alternatief. Zaterdag 14 en zondag 15 november staan in het teken van Move4Usher. Annemarie en Rolf van Dok gaan in plaats van 7 km hardlopen tijdens de Zevenheuvelenloop 3 km hardlopen, 60 km fietsen en 10 km wandelen.

Om de missie: “In 2025 is Ushersyndroom behandelbaar” te realiseren, is heel veel geld nodig! U kunt nog doneren! Move4Usher.

Lees verder over het sponsorevenement Move4Usher en de bijdrage voor de ondersteuning naar de behandeling van het Ushersyndroom >

Sponsoring voor het Liliane Fonds

BMD-collega Bas Schevelier voetbalt al lange tijd bij SV BLC. Begin 2018 startte hij in een vriendenteam. Ze sponsoren een aantal seizoenen het Liliane Fonds  en dragen het logo op hun shirt.

Lees verder hoe het vriendenteam van collega Bas Schevelier het Liliane Fonds nog meer ondersteunt >

Een duofiets voor het Stamhuys

Doesjka en Jeroen van Stratum, vrienden van BMD-medewerker Diane Dijkstra, zijn gezinsouders van Het Stamhuys. Samen met hun eigen kinderen vormen ze met de bewoners een unieke familie. Het Stamhuys is gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, waarmee er geweldige fietsroutes vrijwel naast de deur liggen. BMD Advies Zuid-Nederland steunt Het Stamhuys daarom graag met een bijdrage voor een duofiets.

Lees verder waarom het Stamhuys baat heeft van een duofiets >

Ride4Kids

Al in 2013 deden Bas van Velthoven en Stephan van Helden mee aan de Pyreneeënchallenge, met Jan Willem de Hoop als begeleider. Sinds die tijd fietsen zij regelmatig mee met tochten van het Zeeuwse Ride4Kids team om geld in te zamelen. BMD Advies Zuid-Nederland steunt deze stichting met een jaarlijkse bijdrage.

Lees verder waarom BMD Advies de Stichting Ride4kids jaarlijks ondersteunt >