Kosteloze digitale bijeenkomst: Kosten verlagen door slim om te gaan met afvalstromen

Creëren 2e kansen

afvalstromen BMD AdviesHet gekke van afval is dat we ons afval eerst kopen in de vorm van grondstoffen of producten, er energie in steken en het vervolgens weer weggooien. Zowel voor de aanschaf als de afvalverwerking maken we kosten. Dat kan beter, kosten verlagen door slim om te gaan met afval, afvalscheiding en afvoeren. Maar ook het reduceren van afvalstromen, het creëren van tweede kansen voor afvalstromen en het circulair maken van ingezette materialen.

Hoe?

Dat hoort u in onze digitale bijeenkomst op 22 juni. Met spreker Matthijs Brandt van de Afvalwijzer en Ingrid Ort van BMD Advies kijken we samen met u naar de diverse afvalstromen, de actuele en toekomstige wet- en regelgeving met betrekking tot afval en delen we op welke wijze we afvalstromen efficiënter kunnen beheersen, scheiden en afvoeren.

Kosten verlagen door slim om te gaan met afvalstromen
Locatie: Digitale bijeenkomst
Datum: 22 juni 2021
Tijdstip: 09:00-11:00 uur
Kosten: Geen

Aanmelden digitale bijeenkomst: Kosten verlagen door slim om te gaan met afvalstromen

Afvalstromen

Afval produceren we allemaal en overal. Thuis doen we ons best om afval gescheiden in te zamelen en aan te bieden. Plastic, blik en drinkpakken in de PMD stroom, papier en karton netjes bij elkaar en glas brengen we naar de glasbak. Ons GFT gaat in de groenbak en het grof afval brengen we naar de milieustraat. Uiteraard zamelen ook oude batterijen in en brengen deze naar een officieel inzamelpunt.

Daarnaast is er een levendige handel in tweedehands producten, kleding kun je eenvoudig verkopen via een App en oud en meubilair krijgt een tweede kans via de kringloop winkel. Er zijn initiatieven als repair cafés waar je kapotte elektrische apparatuur door technische vrijwilligers kunt laten repareren.
Kort gezegd we doen langer met de spullen die we aan schaffen, en door ze door te geven voorkomen we dat ze in de afvalstroom terecht komen.

Bedrijfsafvalstromen

Ook bij bedrijven ontstaan diverse afvalstromen en wordt er gescheiden in gezameld. IJzer, hout en gevaarlijk afval worden vaak netjes gescheiden gehouden en afgevoerd. Afhankelijk van de productie is er vaak ook een afvalstroom van (afkeurde)producten. De hoeveelheid afval wordt geregistreerd en er wordt netjes bij gehouden wat de kosten zijn om ons te ontdoen van het afval. Vaak wordt er binnen bedrijven ook een Key performance indicator (KPI) gekoppeld aan de afvalstromen.
Tweede kansen creëren in het bedrijfsleven is echter nog niet zo heel erg gebruikelijk, al wordt kantoormeubilair steeds meer tweedehands aangeboden. Wel wordt er bij bedrijven nagedacht over circulair maken van de productie keten en afgedankte producten weer opnieuw inzetten als grondstof.

Pak deze kans

Pak deze kans en ontdek welke verbeteringen u kunt doorvoeren rond de afvalstromen binnen uw bedrijf. Bent u nieuwsgierig naar hoe andere bedrijven kosten verlagen door slim om te gaan met afval, afvalscheiding en afvoeren of het reduceren van afvalstromen en creëren van tweede kansen voor afvalstromen?

Aanmelden

Deze bijeenkomst is uitermate geschikt voor directieleden, KAM-coördinatoren en (QHSE-)managers.
Voor vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Ingrid Ort Ingrid.Ort@bmdzuid.nl 06-52238693.

Wij kijken er naar uit om u 22 juni als deelnemer te ontmoeten!