Klant aan het woord: Trimble Europe BV over energiebesparing en duurzame energie

Vandaag spreken we met Enzio Hermkens European Distribution Manager bij Trimble Europe B.V. in Best over energiebesparing en duurzame energie.

Wat voor bedrijf is Trimble Europe B.V.?

Bij Trimble Europe B.V. helpen wij mensen productiever te werken op basis van datacollectie en GPS. Dat is de kern van ons bedrijf en dit doen we in vier werkgebieden. De landbouw, de Bouw & Constructie, Landmetingen en de Transport & Logistiek. Hele verschillende sectoren die onderling toch veel verband met elkaar hebben.

We helpen onze klanten met GPS, dus waar ben je op de wereld en meta ofwel metingen. Nu zijn we ook bezig met scannen, digitalisering en autonomie. Een voorbeeld is de bouw waar we zowel hardware als software leveren. Software voor bijvoorbeeld het maken van tekeningen en uitvoeren van berekeningen. Daarnaast maken we gebruik van BIM, waarin we alles met elkaar verbinden. Aan de hardware kant zit onze hardware bijvoorbeeld op graafmachines om te bepalen waar deze kunnen graven, je kunt zelfs op een scherm zien waar de ondergrondse kabels liggen. Dit doen we middels AR of VR technologie. Kortom, hele diverse oplossingen die volledig in het teken staan om de klant productiever te laten werken.

Relatie BMD Advies en Trimble Europe B.V.

We zijn met BMD Advies in 2019 in contact gekomen. Rond de tijd van de verhuizing van ons pand in Eersel naar het nieuwe kantoor in Best. Hier kregen we te maken met veel zaken die we zelf moesten regelen zoals de energie-inkoop. Via de oude pandeigenaar zijn we in contact gekomen met BMD Advies.

In onze samenwerking hebben we eerst met adviseur Mattie Harks gekeken naar de mogelijkheden rond energie-inkoop. Op dat moment bleek de collectieve inkoop van energie de voordeligste oplossing en daar maken we nog steeds gebruik van.

Een volgend project was onze wens om het pand te voorzien van zonnepanelen. We zijn in contact gekomen met adviseur Jaap van der Sande. Hij heeft ons in het gehele traject begeleid en nam de rol aan van projectleider. Van de audit, tot het uitzoeken van de leveranciers, het aanvragen en beoordelen van offertes, de betaling en natuurlijk de installatie en inspectie van de zonnepanelen. Erg fijn om geholpen te worden door een adviseur met een neutrale blik, die kritische vragen stelt aan leveranciers en ons verzekerd van kwaliteit.

Het laatste project dat we hebben opgepakt is een besparingstraject op onze grootverbruik aansluiting. Jaap heeft ons hierop gewezen en gaf aan dat we hier op konden besparen. Dit hebben we gelijk gedaan en met de begeleiding van Jaap is onze aansluiting nu omgezet. Fijn dat BMD Advies ook naar andere mogelijkheden kijkt.

Waar staan jullie over 10 jaar?

Over 10 jaar zijn we hopelijk weer dusdanig gegroeid dat we naar een groter pand gaan. Zo hebben we grote ambities voor de organisatie. Ook hoop ik natuurlijk dat we in Best verder groeien, waar we nu met 30 medewerkers zitten hebben we er dan weer een hoop nieuwe collega’s bij. We gaan zien waar de toekomst ons brengt.

Trimble Europe B.V. energiebesparing en duurzame energie

Duurzaamheid is voor Trimble Europe B.V. erg belangrijk. Allereerst dragen onze producten bij aan een efficiënter gebruik. Daarnaast hebben we bij de verhuizingen naar ons nieuwe pand in Best gekeken naar besparing. Zoals beweging sensoren en ledverlichting in het gehele pand. Het leggen van zonnepanelen op ons dak en kijken we naar mogelijkheden om nog meer energie te besparen.

Zou je BMD Advies aanbevelen aan andere bedrijven?

“Ik beveel BMD Advies zeker aan bij andere bedrijven. Het heeft ons alleen maar goede zaken gebracht. We hebben flinke besparingen gemaakt, de projecten zijn op professionele wijze begeleid en de adviseurs hebben kennis van zaken. Ook kijken ze verder, waardoor we op onze energieaansluiting wisten te besparen.”

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over energiebesparing en duurzame energie, neem gerust contact op met een van onze BMD Advies energiespecialisten, Info@bmdzuid.nl of 013 8000300.