Blog door: Job Horsten

Milieu & omgeving – training & opleiding 

Basis training milieucoördinator; kennisverbreding op milieugebied

Mijn naam is Job Horsten, junior adviseur bij BMD Advies Zuid en via deze BLOG wil ik mijn ervaring met de Basis training Milieucoördinator met jullie delen. Even ter verificatie, ik schrijf deze BLOG vanuit mijn rol als cursist en niet vanuit mijn adviseursrol. Ik licht eerst even kort mijn achtergrond toe.

Training_milieucoordinator_job

ESSET; milieukunde in het Engels

Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij BMD Advies Zuid als junior adviseur. Ik houd mij voornamelijk bezig met vraagstukken omtrent Milieu & Omgeving. Daarnaast ben ik mijn kennis aan het verbreden op het gebied van Energie & Besparing.  Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Environmental Science for Sustainable Energy and Technology (ESSET) aan Avans Hogeschool te Breda. Een hele mond vol. Daarom zeg ik op verjaardagen altijd, als de gebruikelijke topics zoals werk en school weer aan bod komen, dat ik ‘milieukunde, maar dan in het Engels heb gestudeerd’. En die verwoording is eigenlijk best accuraat, vind ik zelf. Een erg brede opleiding waarbij veel aspecten aan bod komen. Bodem, water, duurzame energie, omgevingsrecht, vervuiling en nog veel meer, noem het maar op.

‘’Wat heeft dit nu met de Basis training Milieucoördinator te maken?’’ hoor ik u denken

Dat ga ik u nu vertellen. Tijdens mijn inwerktraject heb ik mij onder het mom van ‘’zoveel mogelijk informatie vergaren’’, ingeschreven voor de Basis training Milieucoördinator, wat zal helpen bij kennisverbreding op milieugebied. De Basis training Milieucoördinator, gegeven door mijn collega Sikko Oegema neemt vier middagen in beslag en behandeld diverse onderwerpen.  Zo komen alle belangrijke milieuaspecten zoals bodem, afval, water, etc. en alle relevante Milieuwet- en regelgeving aan bod. Eigenlijk alles wat ik tijdens mijn opleiding al geleerd heb…

Nieuwe inzichten en praktijkvoorbeelden

Tenminste dat dacht ik… Vier middagen en een hoop informatie later ben ik  aangenaam verrast door de hoeveelheid die ik bijgeleerd heb. Ik heb in een korte tijd tal van inzichten gekregen, die ik tijdens mijn opleiding niet heb opgepikt.

Dat komt, denk ik, door de kracht van de training en trainer, Sikko Oegema ,want ik heb de training als erg prettig en enorm leerzaam ervaren. Het beste aan de training vind ik de vele praktijkvoorbeelden die voorbij komen die de onderwerpen gelijk behapbaar maken. Daarnaast wordt de training in een niet te grote groep gegeven waardoor persoonlijke interactie en praktijkvoorbeelden van eigen bedrijven mogelijk zijn. En dat allemaal ook nog eens onder het genot van wat lekkers te eten en te drinken ;).

Quote’s
”Ik heb de training samen met vijf andere cursisten van vier verschillende bedrijven gevolgd. Hieronder een aantal quote’s van de deelnemers die mijn ervaring bevestigen:”

‘’Complete training, alle aspecten zijn benoemd. Erg interessante training. Trainer; ervaren en veel kennis.’’ 

‘’Opent de ogen voor de wereld die achter de schermen van milieu en de fysieke leefomgeving speelt’’

‘’Duidelijke training, ook niet te formeel. Voorbeelden zijn erg fijn en handig. Goede, duidelijke en brede training.’’

Kort samengevat: een brede, leerzame training met fijne praktijkvoorbeelden.
Ik wil iedereen bedanken voor het lezen. Als u meer wilt weten over de Basis training Milieucoördinator of wellicht een keer van gedachte wilt wisselen over hoe BMD Advies u en uw bedrijf kan ondersteunen?  Neem dan gerust contact op met mij, Job Horsten 06 15468653 , trainer Sikko Oegema 06 50672713 of een van mij collega’s 013 8000300.

De eerst volgende Basis training Milieucoördinator start 27 mei 2021.

Meer informatie en aanmelden Basis training Milieucoördinator

Job Horsten

Adviseur

BMD Advies – vestiging Tilburg
06 50830515

www.bmdzuid.nl