Introductie zesdaagse voor nieuwe medewerkers BMD Advies

nieuwe medewerkers BMD Advies

In de afgelopen periode startten maar liefst 13 nieuwe medewerkers van BMD Advies, verspreid over verschillende BMD-vestigingen. Voor hen is een uitgebreid introductieprogramma opgesteld, waarbij iedere BMD-vestiging een dag voor haar rekening neemt. In de ochtend komen steeds de verschillende expertises vanuit de BMD-vestigingen aan de orde, terwijl in de middag de meer persoonlijke ontwikkeling op het programma staat.

Landelijke koers

Op donderdag 13 februari 2020 was het aan BMD Advies Zuid-Nederland om de groep jonge adviseurs welkom te heten. Henk Krols, voorzitter van de Vereniging van BMD Advies, gaf de aftrap en ging in op de door de BMD’s gezamenlijk uitgestippelde koers. BMD Advies is een landelijk fullservice adviescentrum voor QHSE-vraagstukken, dat regionaal verankerd is. Door intensieve samenwerking is de afgelopen jaren een flinke efficiencyslag gemaakt en wordt kennis door de onderlinge vestigingen beter gedeeld en benut.  Henk Krols: “Dit ontwikkelprogramma is daar een mooi voorbeeld van. Wij willen hiermee bereiken dat medewerkers elkaar vinden en op elkaars expertise terug kunnen vallen. Want, ieder zijn eigen vak: de een komt binnen vanuit de milieuhoek, de ander heeft zich gespecialiseerd in arbo, terwijl de derde helemaal thuis is in de verschillende managementsystemen. Bij BMD Advies komen al die expertises samen in vakgroepen.”

Verdieping en verbinding

De BMD-medewerkers treffen elkaar regelmatig tijdens de VBMD-dagen. Henk Krols: “Elk jaar organiseert een van de vestigingen zo’n ontmoetingsdag, die wordt gebruikt om dieper op een bepaald thema in te gaan. Naast verdieping gaat het bij deze dagen ook om versterking van de onderlinge band. De nieuwe adviseurs weten door het introductieprogramma straks waar en bij wie ze terecht kunnen met specifieke vragen. Dat willen wij graag zo houden. Het was dan ook mooi om deze eerste introductiedag af te sluiten met een ‘tot ziens’ op de VBMD-dag op 12 juni a.s”.

Energie-inkoop en externe veiligheid

Frank von Reeken gaf aan de nieuwe medewerkers uitleg hoe BMD Advies bedrijven ondersteunt bij de energietransitie vanuit het kennisgebied Energie & Besparing. Dat heeft niet alleen te maken met energiebesparing, ook een goede inkoopstrategie is een tak van sport. “BMD Advies Zuid-Nederland heeft verschillende experts aan de besparende kant, maar ook aan de inkoopzijde. Hoewel wij ons al zo’n 12 jaar bezighouden met energie-inkoop, is het nog steeds een vorm van ondersteuning waar je niet direct aan denkt bij een fullservice QHSE partner. Een mooie gelegenheid om onze nieuwe adviseurs hierin mee te nemen”, zegt Henk Krols.

Ook het thema Externe Veiligheid kwam deze ochtend aan de orde, waarbij Hans Schut in ging op de actualiteiten. Dat er meer is dan de ‘traditionele BMD-onderwerpen’, kwam aan de orde tijdens de presentatie van Roland Somers V&S/AXXIA. Deze coöperaties hebben een nauwe band met BMD Advies en vullen de dienstverlening aan, onder andere op gebied van bodem en duurzaam ondernemen.

Lumina Spark

Bij elke introductiedag is er in de middag ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wij maken hierbij gebruik van de Lumina Spark methode. Een praktische methode die inzicht geeft in drijfveren, talenten en valkuilen van professionals en collega’s, zonder hen in hokjes te plaatsen. Door de Lumina Profielschets, die voor elke BMD’er is opgesteld, krijgen medewerkers meer inzicht in hun eigen gedrag en persoonlijkheid. Ieder stelt zijn of haar persoonlijke leerdoelen vast en deelt deze met de anderen.

Training Adviesvaardigheden

We kijken terug op een geslaagde eerste introductiedag. De volgende introductiedag is op 12 maart a.s. in Deventer, waar ze dan te gast zijn bij BMD Advies Oost. Naast de expertises en Lumina Spark staat in een van de komende introductiedagen ook nog de training adviesvaardigheden op het programma.

Vacatures BMD Advies

Er is nog veel werk te verzetten. Ook werken op een van onze BMD-vestigingen? Er zijn regelmatig vacatures. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijbmd.nl