BMD Netwerkbijeenkomst 14 november 2019 Brandpreventie in de dagelijkse praktijk

Wat kunt u als werkgever doen op het gebied van brandpreventie?

Brandpreventie BMD ZuidAls iemand BRAAAAAND! roept, wat is dan de volgende stap, weet iedereen wat er dán te doen staat, ligt er een voor iedereen bekend plan klaar?  Daarover gaat het BMD Netwerk van 14 november 2019. Theo Selten van Mobius Consult en Ramon van Leeuwen van BMD Advies zijn de specialisten die u informeren over Brandpreventie en antwoord geven op al uw vragen. Aanmelden

Een brand kan onherroepelijke gevolgen hebben voor de veiligheid en gezondheid van mensen die in het gebouw werken, de buurtbewoners, en zelfs mensen in de verre omtrek, als er bijvoorbeeld sprake is van vrijgekomen giftige stoffen. Daarom hanteren de landelijke en de gemeentelijke overheid strenge voorschriften voor het ontwerp, de inrichting en de bouw van een bedrijfspand. De interactieve Netwerkbijeenkomst geeft inzicht in de voorschriften en wat dat betekent voor uw organisatie in de dagelijkse praktijk.

Meedenken over Brandpreventie

Meedenken over brandpreventie vergroot de betrokkenheid bij veilig werken. Als iedereen weet waarom voorschriften noodzakelijk zijn, is de bereidheid deze voorschriften in acht te nemen het grootst.
-Hoe zit het nu precies met bedrijfshulpverlening?
-Wat is wel en niet verplicht?
-Waar moet je aan voldoen als werkgever?
-Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een Bedrijfshulpverleningsplan, calamiteitenplan of bedrijfsnoodplan?
Deze termen worden op verschillende manieren gebruikt en eigenlijk wordt hetzelfde bedoeld.
Ervaar tijdens de inhoudelijke uitwisseling met uw vakgenoten hoe u de betrokkenheid voor brandpreventie en veilig werken kunt vergroten.

BIO Maatregelen; Bouwkundig, Installatietechnisch, Organisatorisch

De belangrijkste aspecten van brandveiligheid, zoals vluchtwegen en compartimentering, zijn vaak op hoofdlijnen wel bekend. Voor slimme oplossingen volstaat basiskennis niet, maar zijn ook de achtergronden van brandveiligheid van belang. Door Theo Selten wordt een interactieve lezing gegeven waarin het wettelijke kader van het Bouwbesluit, de regeling Bouwbesluit en de ARBO-wet wordt gepresenteerd. Zowel de hoofdlijnen als de achtergronden worden met voorbeelden toegelicht. Hierdoor wordt de regelgeving begrijpelijk.
Duidelijk wordt dat de hele Brandveiligheidsketen bestaat uit de zogenaamde BIO maatregelen, dat wil zeggen Bouwkundige en Installatietechnische maar ook Organisatorische maatregelen. Deze keten vormt het geheel aan maatregelen om tot een brandveilige omgeving te komen. Kennis van deze achtergronden opent de weg naar zowel veilige als kostenbewuste oplossingen.

Brandveiligheid in november

In november staat brandveiligheid ook binnen de grenzen van Europa centraal.
18 -21 november 2019 is de Europese week voor brandveiligheid. Het doel is om het bewustzijn ten aanzien van brandveiligheid te verbeteren. In Nederland is 13 – 14 november in Arnhem het 12e congres brandveiligheid en wetenschap.
Beide websites geven interessante informatie over het oplossen van lacunes in kennis, gegevens, wetgeving en normen op het gebied van brandveiligheid.

Meer weten en aanmelden

Wilt u meer weten over het BMD Netwerk en hoe zich kunt aanmelden voor de Netwerkbijeenkomst Brandpreventie in de dagelijkse praktijk.

Relevante informatie

Zorg voor veiligheid tijdens de feestdagen