De zomerperiode: hèt moment voor reflectie!

Rustige periode

fijne vakantie BMD AdviesHoe verloopt de zomerperiode van Zuid-Nederland in dit turbulente Covid jaar? Voor de meeste bedrijven breekt de komende weken een rustigere periode aan door de bouwvak- en schoolvakanties. Tegelijkertijd een mooi moment voor reflectie: hoe het gaat binnen de organisatie, de afdeling, het team of met de individuele medewerkers?

Sta stil bij de successen

Werken we na de vakantie weer allemaal op kantoor of blijven we vanuit huis werken? Mogelijk een combinatie van allebei. Hoe staat het met de, aan het begin van het jaar, gestelde doelen? Lukt het om ze te realiseren? Wellicht moet er na de vakantie een tandje bijgeschakeld worden. Als het goed gaat, sta dan deze zomerperiode eens stil bij de mensen die hieraan bijdragen. Wij geloven dat kleine en grote successen gezien en gevierd moeten worden.

Werkzaamheden overdragen

Door het overdragen van werkzaamheden zorgt BMD Advies dat alle processen blijven doorgaan zoals u dat van ons gewend bent. Hierdoor komen er soms kleine verschillen in werkwijzen aan het licht. Wij gebruiken deze periode dan ook als een soort pilot: zijn de huidige procedures en werkwijzen nog wel praktisch, of zijn er ‘olifantenpaadjes’ ontstaan? Zijn er snellere en makkelijkere manieren om tot het einddoel te komen?

Afstand nemen

De zomer is natuurlijk ook bedoeld om op te laden, zodat iedereen er weer tegenaan kan als in september de molen weer volop draait. Bovendien creëren we door afstand te nemen een hoedanigheid waardoor we, een maal terug van vakantie, in staat zijn met een frisse blik de lopende projecten op te pakken. Er ontstaat meer ruimte voor creatieve oplossingen en het verbeteren van processen.

Allemaal gezond en fris de zomer door

Voor diegenen die hard doorwerken bij hoge temperaturen: zorg voor een aangename werkplek met genoeg water en frisse lucht. Een goede raad aan de medewerkers in de buitenlucht; schenk aandacht aan bescherming tegen de zon en drink voldoende water. Dan komen we allemaal gezond en fris de zomer door.

Wij wensen u hoe dan ook een goede zomer. Ook wij schakelen een tandje terug. Ondanks dat zijn wij deze zomerperiode gewoon bereikbaar en zijn er altijd BMD-specialisten beschikbaar om u te ondersteunen. 013-8000300, info@bmdzuid.nl

Tot slot wensen de medewerkers van BMD Advies iedereen een fijne en veilige vakantie!