Initiatieven en persoonlijke verhalen

Vijf BMD-medewerkers dienden hier suggesties voor in. BMD Advies ondersteunt de twee initiatieven, sponsoring voor het Liliane Fonds en een duofiets voor het Stamhuys, van harte. 

Liliane Fonds

Bas met team voor lilianeBMD-collega Bas Schevelier voetbalt al lange tijd bij SV BLC. Begin 2018 startte hij in een vriendenteam. Normaal gesproken zou een nieuw team op zoek gaan naar een kledingsponsor. Niet dit vriendenteam: zij kozen ervoor om zelf het Liliane Fonds een aantal seizoenen te sponsoren en het logo daarvan op hun shirt te dragen. Om geld in te zamelen voor dit fonds, waarmee gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden een kans krijgen, nemen zij deel aan verschillende sportieve activiteiten. Op 27 mei 2018 liep het vriendenteam mee met de Vestingloop in Den Bosch. BMD Advies Zuid-Nederland steunt de sportieve vrienden en daarmee het Liliane Fonds van harte!

Het Liliane fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen, waarin ook kinderen met een handicap, die opgroeien in extreme armoede. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt en dat kinderen zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen inzetten. Zij zijn werkzaam in Afrika, Azië en Latijns-Amerika met daarin tal van verschillende partnerschappen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Liliane fonds.

Duofiets voor Het Stamhuys Loon op Zand

Afbeelding van huis Doesjka en Jeroen van Stratum, vrienden van BMD-medewerker Diane Dijkstra, gezinsouders van Het Stamhuys. Samen met hun eigen kinderen vormen ze met de bewoners een unieke familie. Het Stamhuys is gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, waarmee er geweldige fietsroutes vrijwel naast de deur liggen. BMD Advies Zuid-Nederland steunt Het Stamhuys daarom graag met een bijdrage voor een duofiets. Dit biedt Doesjka en Jeroen de gelegenheid om op een verantwoorde manier met de bewoners van de omgeving te genieten. BMD Advies Zuid-Nederland wenst de bewoners van het Stamhuys veel mooie fietservaringen toe!

Het Stamhuys Loon op Zand

Eén voor allen, allen voor één, zo luidt de motto van het Stamhuys in Loon op Zand. Jongere mensen met een verstandelijke beperking vinden een warm huis bij de familie Van Stratum.
De familie Van Stratum zet zich sinds september 2017 actief in bij het helpen van kwetsbare kinderen, met vaak ernstige geragsproblemen. Vaak loopt deze zorg vanuit de jeugdzorg en de gemeente. Dit stopt financieel gezien wanneer de leeftijd van 18 wordt bereikt. Zo werkt dit niet bij het Stamhuys in Loon op Zand. ‘’Ze horen bij ons gezin’’.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Stamhuys Loon op zand.

Ride4KidsSteffan en bas fietsen

Al in 2013 deden Bas van Velthoven en Stephan van Helden mee aan de Pyreneeënchallenge, met Jan Willem de Hoop als begeleider. Sinds die tijd fietsen zij regelmatig mee met tochten van het Zeeuwse Ride4Kids team om geld in te zamelen. BMD Advies Zuid-Nederland steunt deze stichting daarnaast met een jaarlijkse bijdrage.

De stichting Ride4kids zamelt geld in voor onderzoek naar zeldzame energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Om de dag overlijdt er in Nederland een kind met een stofwisselingsziekte. Omdat het een zeldzame ziekte is, zien farmaceutische bedrijven er geen winstmodel in, conclusie: er is nog geen medicijn. Ride4Kids werft fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Ride4Kids.