Stichting De Groene Pluim: Groeiend netwerk rondom Duurzaam ondernemen

Groeiend netwerk rondom Duurzaam ondernemen

logo De Groene Pluim - BMD ZuidAfgelopen 23 juni heeft BMD Advies in samenwerking met Stichting De Groene Pluim een online bijeenkomst gehouden met als onderwerp Energietransitie.
De verkregen feedback op de online sessie was erg positief en er hebben zich ook al diverse deelnemers aangemeld op de website www.degroenepluim.nl. Zodoende zijn ze deelnemer geworden van het steeds groeiende netwerk rondom Duurzaam ondernemen. Het is een kleine moeite, kost niets en levert veel op!

Stichting De Groene Pluim

De stichting is voor bedrijven die serieus werk maken van de Global Goals en om deze bedrijven stevig te positioneren. Door Groene Pluimen uit te reiken ontstaat er een voorbeeldfunctie voor bedrijven om (nog) bewuster te gaan ondernemen en komt er een positieve beweging op gang. (bron: www.degroenepluim.nl)

Global Goals ontwikkelingsdoelen en QuickScan

De Groene Pluim ziet het bedrijfsleven als een katalysator en richt zich daarbij op vier Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG):

8.Bedrijven maken zich hard voor fatsoenlijk werk en economische groei.
12.Bedrijven zetten zich in voor Duurzame consumptie en productie.
13.Bedrijven pakken Klimaatverandering aan.
17.Bedrijven streven naar Partnerschappen voor de doelen.

De QuickScan betreft de Global Goals 8, 12 en 13. Het invullen duurt 15 minuten. Door het invullen krijgt u direct inzicht waar uw bedrijf staat als het gaat om Duurzaam ondernemen met betrekking tot de ontwikkelingsdoelen.

Recent nieuwe Groene Pluimen uitgereikt

In juli zijn er in Goes 2 nieuwe Groene Pluimen uitgereikt aan De Roompot en Het Grafisch Bedrijf Goes. Bovendien hebben 2 Groene Pluim houders, Rodenburg Biopolymers en Bras Fijnaart, een verlenging van 3 jaar gekregen.
Goof Rijndorp van Bras Fijnaart was een van de gastsprekers tijdens de online bijeenkomst van 23 juni over Energietransitie. Hij vertelde vanuit de praktijk hoe het proces van Duurzaam ondernemen heeft geleid tot de Groene Pluim en wat hun toekomstplannen zijn.

Maak ook kans op een Groene Pluim!

Stichting De Groene Pluim BMD AdviesGraag willen wij u erop attenderen dat u ook kans maakt op een Groene Pluim. Het is niet van belang of u al ‘ver’ bent of aan het ontdekken bent wat deze Global Goals voor uw onderneming kunnen betekenen. Het mooie is dat u start met de wil om er mee aan de slag te gaan!
U kunt zich als bedrijf vrijblijvend aanmelden op de website van de Groene Pluim en het stappenplan volgen. Door u aan te sluiten maakt u deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Nogmaals dit kost niets en levert veel op:

  • Profilering als duurzaam bedrijf in de regio.
  • Mooie bedrijfsbezoeken bij Groene Pluimhouders.
  • Mogelijk bent u zelf een nieuwe Groene Pluimhouder.
  • Laat zien dat het bedrijfsleven haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.
  • Inspiratie en kennis opdoen bij andere organisaties en deel uitmaken van dit netwerk.
  • Praktische kennis vergaren bij collega ondernemers.

Meer informatie

Heeft u de behoefte om eerst persoonlijk van gedachten te wisselen over wat de Stichting De Groene Pluim voor u kan betekenen, dan kunt u contact opnemen met Peter van den Eijnden van Stichting De Groene Pluim 06 51071722 of Ingrid Ort van BMD Advies 06 52238693.