Corona proof training geven

Met respect voor de regels Corona proof training geven

Blog door: Bas Schevelier, specialist managementsystemen

Met respect voor de regels

Een beetje vreemd was het wel; Corona proof training geven tijdens de COVID-19 pandemie.
Met continu veranderende regels vond ik het belangrijk om met respect voor die regels een eigen afweging te maken of een training geven op locatie wel het juiste was om te doen. In dit geval ging het over een training interne audit bij Vostermans Alu Foundries in Venlo.

Praktijkgericht trainen: zelf doen op locatieCorona proof training BMD Advies

Onze trainingen zijn altijd erg praktijkgericht en bij de training interne audit is de beste manier van leren door het zelf te doen. Een training op locatie had dus absoluut de voorkeur. Vanuit BMD Advies mag ik regelmatig de training Interne Audit; Risk Based verzorgen. In twee dagdelen worden de toekomstige interne auditoren klaargestoomd voor het echte werk. Zo dus ook bij van Vostermans Alu Foundries. Interactie tussen de trainer en toekomstig auditor is hierbij erg belangrijk. Graag wil ik zo snel mogelijk weten waar de uitdagingen liggen tijdens het uitvoeren van een interne audit. Tegen welke muren, drempels of beren ze aanlopen. Dit kan voor iedere deelnemer anders zijn en in een fysieke training kan je daar direct op inspelen.

Corona proof training

Vostermans Alu Foundries had er alles aan gedaan om een Corona proof training te kunnen faciliteren. Er was aandacht voor ventilatie, ruim voldoende afstand tussen de deelnemers en het dragen van een mondkapje was verplicht. Tevens zorgde de situatie rondom de COVID-19 pandemie direct voor interessante aanknopingspunten bij het uitvoeren van de interne audit. De deelnemers bepalen tijdens de training zelf welk proces, risico of thema centraal komt te staan. De COVID-19 pandemie heeft vandaag de dag natuurlijk impact op het managementsysteem. Ongeacht of het om kwaliteit, milieu of Arbo gaat.

Remote trainen

Regels om het corona virus de kop in te drukken veranderen nog regelmatig. Niet ieder bedrijf is in staat een Corona proof training te kunnen faciliteren. Vandaag de dag (10 november 2020) wordt het afgeraden training op locatie te geven. Daarom is BMD Advies al sinds de eerste corona golf in maart bezig met het geven van remote trainingen. Een hele omschakeling, maar wel een leuke uitdaging die vraagt om de deelnemers “anders” te prikkelen en te enthousiasmeren.

Benieuwd hoe een remote training tijdens COVID-19 pandemie voor jou of jouw bedrijf er uit zou kunnen zien? Neem dan contact op met Bas Schevelier 06 50814214. Het volledige aanbod aan trainingen en bijeenkomsten vind je in onze complete agenda.
Wat ook het vermelden waard is, is dat Vorstermans Alu Foundries voor deze training gebruik heeft gemaakt van de subsidiemogelijkheid via www.OOM.nl/Overzicht-Regelingen voor bedrijven uit de metaalbranche.

Corona proof training geven? Het kan, mits toegestaan en met gezond verstand gefaciliteerd.