Continu verbeteren; achter de schermen bij BMD Advies

Continu verbeteren; niet alleen bij de klanten op de werkvloer, maar ook achter de schermen 

continu verbeteren printscreen NFBMD Advies Zuid-Nederland streeft naar continu verbeteren bij de klanten. Dit gebeurt vaak op het gebied van arbo & veiligheid, milieu & omgeving, management & systemen, training & opleiding, energie & besparing of digitale tools.

Achter de schermen is BMD Advies Zuid-Nederland ook hard bezig om de functionaliteit van de website te optimaliseren. Ook de Nieuwsflits wordt hierbij in meegenomen. Een belangrijk onderdeel zijn de wensen van de lezers van de Nieuwsflits en de bezoekers van de website. BMD Advies Zuid-Nederland probeert zich hier zo goed mogelijk op af te stemmen.

De website en de Nieuwsflits

De vindbaarheid op Google, de vertoningen van de afbeeldingen en de gebruiksvriendelijkheid op de website en in de Nieuwsflits zijn elementen waar BMD Advies Zuid-Nederland, de afgelopen periode en nog steeds, hard aan werkt.

Onderzoek stagiaire marketing

Als onderdeel van een onderzoek naar de Nieuwsflits door de stagiaire marketing van BMD Advies Zuid-Nederland zijn er dieptegesprekken gevoerd met een aantal lezers van de Nieuwsflits. Met als doel de wensen en behoeftes van de lezers te achterhalen.

‘Is de link naar de relevante wet- en regelgeving uit de Nieuwsflits gehaald?’

Een aantal respondenten vonden bijvoorbeeld dat de link naar de relevante wet- en regelgeving moeilijk terug te vinden was in de vernieuwde Nieuwsflits sinds januari 2019. Naar aanleiding van deze feedback is de tekst met de link aangepast naar een grotere lettertype en een bredere klik button.

Resultaat: uit de klik cijfers bleek meteen dat de klik button vaker wordt gebruikt sinds deze aanpassingen.

‘Mag ik jullie Nieuwsflits zomaar doorsturen naar collega’s?’

Het is altijd fijn als de Nieuwsflits goed wordt gelezen en als de lezer de informatie als nuttig ervaart. Maar het is nóg fijner als wij een lezer tegenkomen die meedenkt met betrekking tot de auteursrechten. Zo stelde een respondent de vraag of het eigenlijk wel toegestaan is om de Nieuwsflits door te sturen naar collega’s.

Resultaat: het is zeker toegestaan om de Nieuwsflits door te sturen naar collega’s. Tip: iedereen kan zich gratis aanmelden op onze Nieuwsflits via de website! Dit kan makkelijk onderaan deze pagina.

‘Ik wist niet dat op jullie website nog meer artikelen te vinden zijn met betrekking tot mijn functie’

Dat er berichten en cases  in de Nieuwsflits verschijnen die wellicht aansluiten op hun functie was bekend bij alle respondenten. Dat er op de website met een handige filter optie alle berichten en cases in één overzicht worden gepubliceerd die betrekking hebben op een specifiek kennisgebied, was nog niet voor iedereen duidelijk.

Bent u hier ook nog niet van op de hoogte? Via deze link komt u op de pagina met al onze berichten en cases.

Feedback

Wij bedanken alle respondenten voor hun tijd en feedback en nodigen alle lezers van de website en de Nieuwsflits uit om  vragen, tips of suggesties te mailen naar info@bmdzuid.nl.

Met de feedback kunnen wij de website en Nieuwsflits optimaliseren naar de wensen van de lezers.

 

Geschreven door Semya Lahraoui (stagiaire marketing)