Cheque voor Stichting Gered Gereedschap Geldrop

Duurzaam vertrouwd steunt Stichting gered gereedschap Geldrop

goed doel gered gereedschap BMD AdviesDuurzaam Vertrouwd reserveert jaarlijks een budget voor ondersteuning van een goed doel. Medewerkers kunnen hiervoor suggesties aandragen. Afgelopen maand overhandigde Stephan van Helden een cheque ter waarde van € 250,- aan Gered Gereedschap Geldrop. Deze stichting steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen.

Ondersteuning (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Zo levert de stichting een duurzame bijdrage aan het bestrijden van armoede.

Kans om in eigen levensonderhoud te voorzien

Gered Gereedschap heeft een werkplaats in Geldrop. Hier worden gereedschappen ingezameld en door vrijwilligers opgeknapt en zo nodig hersteld. Ook machines en naaimachines worden getest en gereviseerd. Deze gereedschappen en (naai)machines komen ten goede aan leerlingen van technische opleidingsinstituten, aan mensen met een beperking die in speciale werkplaatsen actief zijn, aan vrouwen die naailes en een naaimachine krijgen en aan andere vakmensen. Dankzij deze hulp krijgen vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Hiermee worden ze zelfredzaam en kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Zo krijgen afgedankte gereedschappen en (naai)machines een fantastisch tweede leven!

Duurzaam vertrouwd geeft een duwtje in de rug

cheque gered gereedschap BMD AdviesBMD-adviseur Stephan van Helden ontdekte de Stichting Gered Gereedschap via zijn schoonvader, die vrijwilliger bij de vestiging in Geldorp is. Stephan overhandigde hem namens Duurzaam Vertrouwd een cheque ter waarde van € 250 euro. Hiermee krijgt de stichting een mooi duwtje in de rug om dit fantastische werk voort te zetten.

Ook bijdragen aan dit mooie initiatief?

Ook gereedschap over of de stichting op een andere manier steunen? Kijk op https://www.geredgereedschapgeldropmierlo.nl inzameladressen in Oost-Brabant. Ook in andere delen van het land is Gered Gereedschap actief. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.geredgereedschap.nl/