BMD-Ontbijtbijeenkomst Zeeland 27 maart 2018: (Risico) Aansprakelijkheid

BMD-Ontbijtbijeenkomst ZeelandL (Risico) Aansprakelijkheid

“Je moh nie oal jun eiers onder een oender  lenne”.

Graag nodigen wij u uit voor de eerste BMD-Ontbijtbijeenkomst van dit jaar. Ook deze keer staan we garant voor een heerlijk ontbijt en een interessant programma waarin het delen van informatie en het opdoen van nieuwe indrukken met betrekking tot (Risico) Aansprakelijkheid centraal staat.

U stelt uw mensen centraal in uw bedrijf. Preventie staat op nummer 1. Ondanks dat veel bedrijven inzetten op zero incidenten komen bedrijfsongevallen toch (te vaak) voor.

Maar dan komt de vraag: wie is er nu eigenlijk aansprakelijk voor de gevolgen?

“Eis twee ton boete voor kunstmestgroothandel om dodelijk ongeval” Eind oktober 2017 haalde dit bericht de landelijke media.

Als er in uw bedrijf een ongeval plaatsvindt, wat zijn dan voor u de gevolgen?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Tijdens de BMD-Ontbijtbijeenkomst op 27 maart a.s. duiken we aan de hand van een aantal opmerkelijke stellingen en situaties uit de praktijk in de wereld van aansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen. Dit doen wij in samenwerking met Jan van Gool van Mark Advocaten, specialist op het gebied van arbeidsrecht. Wij laten u zien welke risico’s u loopt en wat de mogelijkheden zijn om deze risico’s te verminderen. Vandaar: “Je moh nie oal jun eiers onder een oender  lenne” – U moet niet al uw eieren onder een kip leggen.

Programma

Inleiding Steven Kramer en Bas van Velthoven van BMD Advies Zuid-Nederland geven aan de hand van diverse stellingen een interactieve introductie op het onderwerp (Risico) Aansprakelijkheid.

Presentatie  Vervolgens geeft Jan van Gool van Mark Advocaten u, op basis van deze stellingen, een juridische uitleg. Hierbij gebruikt hij voorbeelden van verschillende situaties waar u mee te maken kunt krijgen bij bedrijfsongevallen. Aan de orde komen situaties waarbij werknemers betrokken zijn, maar ook situaties waarbij onderaannemers of andere partijen betrokken zijn.

Plenaire afsluiting Pieter Diehl van BMD Advies Zuid-Nederland informeert u over het belang van een ongevallenonderzoek in relatie tot (Risico) aansprakelijkheid.

Tenslotte staan we stil bij de belangrijkste conclusies van de interactieve presentatie. Uiteraard is er na afloop ruim de tijd om ervaringen uit te wisselen.

Geef u snel op en wees verzekerd van een plaats tijdens deze BMD-Ontbijtbijeenkomst.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Deze BMD-Ontbijtbijeenkomst is bij uitstek geschikt voor iedereen die betrokken is bij (Risico) Aansprakelijkheid of die te maken heeft met de afwikkeling van ongevallen.

BMD-Ontbijtbijeenkomst Zeeland: (Risico) Aansprakelijkheid

Datum: 27 maart 2018 Tijd: 08.00 – 10.00 uur (inclusief ontbijt)

Locatie: BMD Advies Zuid-Nederland, Het Beeldhuis; Nobelweg 18, 4462 GK Goes

Kosten: Geen