Bas van Velthoven discussieleider bij REEF-deelt-kennisbijeenkomst 16 mei 2019; Anticiperen op veranderingen nieuwe Omgevingswet

Bas van Velthoven

Bas van Velthoven is adviseur omgevingsrecht en bij BMD Advies werkzaam binnen de kennisgebieden milieu en omgeving. Hij ondersteunt en adviseert bedrijven op het gebied van (externe) veiligheid en bij aanvragen van (omgevings)vergunningen. Daarnaast heeft hij oog voor de complexiteit van de wet- en regelgeving. In die hoedanigheid is hij discussieleider tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 16 mei.

Klanten van BMD Advies Zuid-Nederland kunnen zich voor deze (kosteloze) bijeenkomst aanmelden.

REEF-deelt-kennisbijeenkomst

Het veelbesproken onderwerp ‘de Omgevingswet’ komt ook deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst weer terug. Dit keer concentreren we ons op de gevolgen voor ondernemers.
De Omgevingswet, die naar verwachting op 1 januari 2021 in werking treedt, heeft vergaande gevolgen voor ondernemers. Onder de Omgevingswet verandert er veel, maar de systematiek lijkt op het oude plaatje. Wat zijn de belangrijkste veranderingen en hoe kunt u op deze vernieuwingen het beste anticiperen?

Vragen

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst staat de Omgevingswet centraal. Op interactieve wijze neemt de spreker u mee en beantwoordt hij de volgende vragen:Hoe wordt straks bepaald voor welke activiteiten een omgevingsvergunning nodig is en welke regels van toepassing zijn?

-Hoe gaat dat in de praktijk in zijn werk bij een bedrijf?

-Wat komt er op bedrijven af met de nieuwe Omgevingswet?-

-Is het verstandig om te wachten tot de Omgevingswet er is, of kunt u beter voor 2021 die vergunning al aanvragen?

-Welke voordelen biedt de Omgevingswet eigenlijk?

Aan de hand van een praktijkcase over uitbreidingsplannen worden deze vragen op interactieve wijze beantwoord.

Meer informatie en aanmelden  

Eerdere berichten over de nieuwe Omgevingswet BMD Advies Zuid-Nederland: