BMD-Ontbijtbijeenkomst 28 september: De volgende stap in Duurzaam ondernemen


Duurzaam ondernemen is voor ieder bedrijf een ontwikkelingsproces waarbij afhankelijk van de aard en omvang van het bedrijf een specifieke strategie opgesteld wordt en zichtbaar en meetbaar resultaat geboekt kan worden. Een proactieve houding en intrinsieke motivatie zijn ingrediënten van succesvol duurzaam ondernemen, van “moeten naar willen” en van “oud naar nieuw” denken.

Het bedrijfsleven heeft immers de initiatiefrol op zich heeft genomen door werk te maken van duurzaam ondernemen en een bijdrage te leveren aan de Global Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

In de komende ontbijtsessie op 28 september nemen we u mee in de praktijk van duurzaam ondernemen en wat dat voor uw bedrijf en uw omgeving op kan leveren. Wij laten u zien waar u staat en welke bewegingen en ontwikkelingen er mogelijk zijn.

Programma

Inleiding: Roland Somers van V&S Milieu adviseurs B.V. opent deze bijeenkomst en vraagt u vanuit een game-based learning platform; ”Waar staat uw bedrijf als het gaat om Duurzaam ondernemen”?

Pitches en twee werktafelrondes: Na drie pitches mag u kiezen bij welke werktafel (gerelateerd aan de pitches) u in de eerste ronde en daarna in de tweede ronde wilt aansluiten. Bij de werktafels komen de duurzaamheidsthema’s vanuit verschillende invalshoeken aan de orde en worden ervaringen met collega-bedrijven gedeeld.

  • MVO 3.0; Glazen plafond.
    Duurzaam ondernemen: Zonnepanelen op het dak, een mooie businesscase en een goed verhaal op de website, wat is de volgende stap richting duurzamer ondernemen. Ingrid Ort, BMD-Advies Zuid-Nederland
  • Groene Pluim; Wat is uw Duurzaamheidsprofiel?
    Hoe bepaal je nu eigenlijk duurzaamheid? Wanneer ben je op de goede weg en op welke wijze kun je met duurzaam ondernemen werkelijk onderscheiden?. Henk Krols van BMD Advies Zuid-Nederland geeft u handvatten en methodieken om bovenstaande vragen te beantwoorden met voorbeelden uit de praktijk.
  • Samenwerken aan Duurzaamheid: een must!
    Is het Duurzaam Samenwerken of Samenwerken aan Duurzaamheid? Een showcase laat zien dat het beiden is. Zowel bedrijven als overheden kunnen heel goed initiatieven bundelen: De gebiedsontwikkeling Verborgen Raamvallei toont een unieke aanpak waarin bedrijven een stap zetten in verduurzaming en daarmee investeren in lokale waardeontwikkeling. De overheid participeert maar gooit ook heilige huisje omver! Mark van den Hoven van BSB Advies legt uit hoe dat werkt!

Plenaire afsluiting

Hier wordt gezamenlijk stil gestaan bij de belangrijkste uitkomsten van de drie werktafels en worden de resultaten van de game-based learning Tool gedeeld.

Uiteraard is er na afloop ruim de tijd om ervaringen uit te wisselen. Geef u snel op en wees verzekerd van een plaats tijdesn deze interactieve ochtendbijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Deze BMD-Ontbijtbijeenkomst is bij uitstek geschikt voor directieleden en duurzaamheidsmanagers.

 

BMD-Ontbijtbijeenkomst: De volgende stap in Duurzaam ondernemen 

Datum: 28-09-2017
Tijd: 08:00-10:30 uur
Kosten: Geen
Locatie: BMD Advies Zuid-Nederland, Dr. Hub van Doorneweg 89, 5026 RB Tilburg

Aan- en afmelden  voor de bijeenkomst.

Wij hopen u op deze bijeenkomst te ontmoeten!