15e Groene Pluim uitgereikt

Tijdens het duurzaamheidsevent in theater De Bussel te Oosterhout is dinsdag 8 oktober de 15e Groene Pluim uitgereikt aan De Martens Groep te Oosterhout. Henk Krols, mede bestuurslid van stichting De Groene Pluim, was daarbij aanwezig. De Martens Groep maakt serieus werk van de Global Goals en sluit zich aan bij het netwerk van Groene Pluimhouders.

Martens Groep

De 5e generatie van dit 138 jaar oude familiebedrijf heeft deze erkenning voor duurzaam ondernemen in ontvangst mogen nemen. De Martens Groep blinkt uit met het motto “mensen maken Martens” dat op vele gebieden wordt doorgevoerd.
Daarnaast besteedt De Martens Groep veel aandacht aan alle drie de P’s (people, planet, profit):
-Martens Vitaal is een initiatief dat is opgezet om het personeel bewust te maken van een gezond en vitaal leven;
-Martens wekt op verschillende manieren op een duurzame wijze haar eigen energie op;
-Martens is steeds op zoek naar alternatieve grondstoffen.

Windmolens, grondstoffen en voortrekkersrol

Op energiegebied heeft het bedrijf een trekkersrol vervuld bij het realiseren van windmolens op het industrieterrein Weststad. Op eigen terrein staan 3 windmolens van 2,5 MW en wekt men energie op met een warmtekrachtkoppeling (WKK).
De producten van De Martens Groep worden meer en meer geproduceerd uit gerecyclede grondstoffen, waarmee een begin is gemaakt met de circulaire economie.
Tenslotte draagt De Martens Groep de ervaringen op gebied van duurzaamheid veel naar buiten door deelname aan werkgroepen, commissies en besturen.

logo De Groene Pluim - BMD ZuidVoordelen voor Groene Pluim houders

De erkenning heeft een aantal voordelen voor u als ondernemer:
-U bent in beeld als duurzame ondernemer;
-U krijgt inzicht in waar uw organisatie staat in relatie tot de Global Goals;
-U neemt deel aan het Groene Pluim netwerk.
Het maakt niet uit hoe ver u bent in het proces ten aanzien van Duurzaam ondernemen. Ga aan de slag en ontdek of uw organisatie in aanmerking komt voor de Groen Pluim.
De eerste stap bestaat uit het invullen van een enquête waarin u de duurzame prestatie van uw organisatie kunt afzetten tegen vier geselecteerde Global Goals.

Uw interesse gewekt? Kijk op de website de Groene Pluim per Global Goal hoeveel ondernemers u al voor zijn gegaan.  Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Henk Krols  06 52015555.