Training interne auditor; Risk Based Auditing

Managementsystemen
Bij steeds meer bedrijven is een management- of (milieu)zorgsysteem onderdeel van de bedrijfsvoering. Interne audits zijn een essentieel onderdeel van het proces van continue verbetering en toetsing van geschiktheid en doeltreffendheid van het managementsysteem. Om te komen tot een objectieve en onpartijdige audit moet deze worden uitgevoerd door bekwame auditors. Dat kunnen externe auditors zijn, maar ook eigen medewerkers kunnen hiervoor ingezet worden. Voor het opleiden van eigen personeel tot vakbekwame auditors verzorgt BMD Advies de training interne auditor.

Het doel van de training
De deelnemer kan na het volgen van deze training een interne audit voorbereiden, objectief uitvoeren en rapporteren. De deelnemer weet na deze training welke functie een interne audit heeft binnen een managementsysteem en welke auditvormen mogelijk zijn. Daarnaast krijgt de deelnemer handvatten om verbeteropties te signaleren, vast te leggen en te volgen. Daarmee kan de interne auditor een belangrijke bijdrage leveren aan het op een hoger niveau brengen van het managementsysteem en de bedrijfsvoering.

Doelgroep
De training is bedoeld voor medewerkers die binnen de eigen organisatie interne audits gaan uitvoeren of begeleiden. De training is geschikt voor medewerkers van verschillende afdelingen en niveaus zoals directieleden, beleidsmedewerkers en (milieu)coördinatoren.

Programma-onderdelen
De opzet van de training is zodanig dat naast de aangeboden theorie het geleerde direct in de praktijk wordt gebracht. Dit gebeurt met behulp van rollenspellen en cases die eventueel ook door de deelnemers zelf ingebracht kunnen worden. De meerwaarde van een training open inschrijving bestaat uit de diversiteit van de inbreng binnen de groep deelnemers.De in-company training wordt aangepast aan uw specifieke bedrijfssituatie. De deelnemers kunnen de opgedane kennis direct in praktijk brengen door samen een interne audit voor te bereiden en uit te voeren.

Datum:
13 november 2018, 9.00-16.30 uur. Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.
Maximale groepsgrootte: 15 personen
Kosten: € 625,- excl. BTW per deelnemer incl. lunch, catering en materiaal. Vaste BMD-klanten*  ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 565,- excl. BTW. In-company: voorstel op maat.

Docent: BMD-adviseur en trainer Sikko Oegema is een veelzijdig adviseur. Hij begeleidt bedrijven bij het opzetten en implementeren van managementsystemen en houdt zich daarnaast veel bezig met complexe vergunningtrajecten. Veel mensen kennen Sikko als trainer van de training Milieucoördinator. Ook is Sikko gastheer bij het BMD-MilieuNetwerk. Meer over Sikko Oegema leest u bij ‘ons team’.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan direct via het inschrijfformulier op deze website. Bent u verhinderd in het voorjaar? Dan kunt u zich op dit formulier ook aanmelden voor de training in het najaar.

Voor meer informatie of een voorstel op maat voor een in-companytraining, kunt u contact opnemen met BMD-adviseur en trainer Sikko Oegema: (013) 8000 300.

 

 

*op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening