Arbocoördinator/ Preventiemedewerker

rondgangDe arbocoördinator of preventiemedewerker is inmiddels een begrip in arbo-land, de functie krijgt steeds meer ‘body’. De arbocoördinator/preventiemedewerker draagt samen met de andere arboprofessionals zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor medewerkers. Hiermee kan onder andere uitval van mensen, als gevolg van door werk veroorzaakte ongevallen of ziekte, worden voorkomen. Ook zijn er steeds meer arbocoördinatoren en preventiemedewerkers nauw betrokken bij het vormgeven van het arbobeleid. Gedegen kennis en informatie is natuurlijk onontbeerlijk om een goede invulling te kunnen geven aan deze belangrijke functie. Daarom organiseert BMD Advies Zuid-Nederland de training Arbocoördinator/Preventiemedewerker. Ervaren BMD-adviseur en trainer Pieter Diehl loodst de deelnemers door alle relevante arbo-onderwerpen.

Doel van de training Arbocoördinator/Preventiemedewerker
Het doel van deze training is vertrouwd raken met alle relevante arbo-onderwerpen. Tijdens de training Arbocoördinator/Preventiemedewerker komt de rol van de arbocoördinator/preventiemedewerker expliciet aan de orde. Daarnaast worden thema’s als wet- en regelgeving, Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), arbomanagement, aansprakelijkheid, verzuimbeleid en veiligheidsbeleid behandeld.

Met de kennis en praktische vaardigheden die u tijdens deze training opdoet, kent u de hoofdtaken van de arbocoördinator en preventiemedewerker en de (wettelijke) kaders waarbinnen u kunt functioneren. Ook bent u in staat om plannen te maken ter verbetering van het arbobeleid en weet u hoe u draagvlak creëert door effectieve communicatie met directie, management en medewerkers. Met de geboden handvaten kunt u verschillende taken geheel zelf of gedeeltelijk oppakken, waarmee u kosten kunt besparen.

De stof wordt behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussies, rollenspelen en huiswerkopdrachten. Naast het behandelen van de theoretische achtergronden wordt vooral veel ruimte geboden voor uitwisseling van ervaringen en praktijksituaties. Tijdens de training wordt gewerkt met cases, eventueel door deelnemers zelf ingebracht.

Nieuwe training door ervaren trainer
De training Arbocoördinator/Preventiemedewerker is een nieuwe training die door BMD Advies Zuid-Nederland wordt georganiseerd. BMD-adviseur/Hogere Veiligheidskundige Pieter Diehl is echter een zeer ervaren trainer die vele organisaties heeft begeleid bij het vormgeven en uitvoeren van het arbo- en veiligheidsbeleid. Met de combinatie van de twee werelden arbo/veiligheid en leiderschap geeft hij de trainingen op zijn eigen wijze. Zijn uitgangspunt: mensen inspireren, ze helpen zich te ontwikkelen. Meer over Pieter Diehl en zijn aanpak leest u bij ‘Het Team’.

Doelgroep: de training is bedoeld voor medewerkers die binnen het bedrijf belast zijn met de rol van arbocoördinator/preventiemedewerker. Deze training is geschikt voor eenieder die in korte tijd inzicht wil krijgen in arbothema’s en -wetgeving. De training is opgezet voor medewerkers met ten minste een MBO-werk- en denkniveau.

Duur: vier middagen (13.00-17.00 uur) op het kantoor van BMD Advies in Tilburg. 2 – 9 – 30 oktober en 6 november 2018.  Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

 

Kosten: de kosten voor deze training bedragen € 1.215,- excl. BTW incl. catering en materiaal. Vaste klanten van BMD Advies Zuid-Nederland (op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening) betalen € 1.095,-, excl.  BTW. Ook krijgt u de uitgave ‘Preventiemedewerker, een praktische handleiding’ cadeau.

Maximale groepsgrootte: 15 personen

Meer informatie?
Voor meer informatie of een voorstel op maat voor een in-companytraining, kunt u contact opnemen met BMD-adviseur/Hogere Veiligheidskundige en trainer Pieter Diehl: (013) 8000 300.

Aanmelden
U kunt zich via het formulier op onze website direct aanmelden voor deze training.  Inschrijfformulier training Arbocoördinator/Preventiemedewerker

 

 

Meer over BMD-training
BMD Advies Zuid-Nederland organiseert dit jaar meerdere trainingen en bijeenkomsten. Op de homepage vindt u de agenda voor de eerste helft van dit jaar.
Liever een training specifiek op maat van uw bedrijf? Ook dat nemen wij u graag uit handen. Kijk op bij BMD-training voor een compleet overzicht van de mogelijkheden, onderverdeeld per thema.