Effectief leiderschap voor het middenkader; motiveren, inspireren, communiceren en sturen

Kijken de medewerkers binnen uw team altijd eerst naar u voor een oplossing, in plaats van zelf initiatief te nemen? Hebt u veel ja-zeggers maar nee-doeners? Is het moeilijk om uw team op één lijn te krijgen en samen de verantwoordelijkheid voor een klus te dragen?

Een team functioneert pas echt als een team wanneer de teamleden wederzijds afhankelijk van elkaar zijn en zich verantwoordelijk voelen voor het resultaat. Of met andere woorden: als de medewerkers het eigenaarschap oppakken. In de training Effectief leiderschap voor het middenkader krijgt u inzicht en praktische handvatten om niet alleen u zelf, maar ook een team effectiever te managen en doelen te realiseren. Goed voorbeeld doet volgen: daarom is het van belang dat u eerst uw eigen manier van werken onder de loep neemt. Is dat effectief, of is dat voor verbetering vatbaar? In een aantal stappen komen we tot effectief leiderschap.

Doel van de training Effectief leiderschap voor het middenkader
Met de training Effectief leiderschap voor hert middenkader starten we met het managen van uzelf. U leert uw leiderschapsstijl te herkennen en te verbeteren, empathisch te luisteren, uw persoonlijke en organisatiedoelen vast te stellen en te realiseren. De balans tussen werk en privé zal zichtbaar verbeteren.

Vervolgens leert u hoe u uw team meekrijgt, een nee-cultuur kunt veranderen in een ja-graag-cultuur. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de vraag hoe u uw team kunt laten groeien van afhankelijkheid, naar onafhankelijkheid, tot wederzijdse afhankelijkheid en u uw medewerkers het eigenaarschap kunt laten oppakken.

shutterstock_96874183Programma-onderdelen
De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de training Effectief leiderschap voor het middenkader:

  • Het bepalen van het ware noorden: persoonlijke waarden bepalen en doelen formuleren;
  • Persoonlijk leiderschap: aan de hand van leiderschapstools persoonlijke en afdelingsdoelen vaststellen;
  • Carrry your own weather: omgaan met werkdruk en stress door middel van planning en koersbepaling;
  • Paradigma shift: het realiseren van duurzame veranderingen binnen uw team of organisatie;
  • Van visie naar strategie;
  • Balans terugvinden: actielijst en planning opstellen
  • Groei team naar een hoger veiligheidsniveau voor realisatie bedrijfsdoelen.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor iedereen die een veranderingsproces wil inzetten: directieleden, leidinggevenden, personeelsmanagers, preventiemedewerkers en arbo- en milieucoördinatoren.

12-13 april 2018. Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.
Duur:
twee dagen  (9.00- 16.30 uur)

Maximale groepsgrootte: 15 personen

Kosten: € 1.650,- excl. BTW per deelnemer incl. lunch, catering en materiaal. Vaste BMD-klanten* ontvangen een korting: de training kost dan per deelnemer € 1.485,- excl. BTW.

In-company: voorstel op maat.

Docent: organisatieadviseur, Hogere Veiligheidskundige en trainer Pieter Diehl heeft vele mensen getraind, begeleid en gecoacht bij effectief leiderschap. Daarnaast adviseert hij organisaties bij het vormgeven en uitvoeren van het arbo- en veiligheidsbeleid. Ook schreef hij verschillende boeken en artikelen over deze onderwerpen. Met de combinatie van de twee werelden arbo/veiligheid en leiderschap geeft Pieter de trainingen op zijn eigen wijze. Zijn uitgangspunt: mensen inspireren, ze helpen zich te ontwikkelen. Meer over Pieter Diehl en zijn aanpak leest u bij ‘Het Team’.

Aanmelden
U kunt zich via het formulier op onze website direct aanmelden voor deze training. Komt het u in deze periode niet uit? Op het formulier kunt u zich ook alvast opgeven voor de volgende training. Inschrijfformulier training Effectief leiderschap voor het middenkader

Meer informatie?
Voor meer informatie of een voorstel op maat voor een Incompanytraining, kunt u contact opnemen met BMD-adviseur en trainer Pieter Diehl:  (013) 8000 300.

 

 

*op basis van een overeenkomst structurele dienstverlening