NLdoet 2014: klus geklaard bij Stichting Pim

Het Oranje Fonds organiseerde op 21 en 22 maart 2014 NLdoet. Een flinke groep vrijwilligers van BMD Advies Zuid-Nederland ging aan de slag bij Stichting Pim in Dorst om de tuin zomerklaar te maken.

Stichting Pim heeft een zorgwoning waar acht meervoudig beperkte jongeren wonen. Dit Superhuis, zoals de bewoners en hun ouders het zelf noemen, is van alle gemakken voorzien. De slaapkamers van de kinderen zijn door de ouders zelf ingericht. Elke kamer is dan ook heel persoonlijk en helemaal ingericht naar de behoeften van de kinderen. De kamers sluiten aan op badkamers, die eveneens voorzien zijn van de nodige hulpmiddelen. Daarnaast zijn er snoezelruimtes, is er een woonkamer die berekend is op rolstoelen, een grote keuken en zelfs een zwemspa. Aan alles is gedacht: tot en met de gangen die ook ingericht zijn als speelruimte. Door de afgeronde hoeken is dit de perfecte plek om rondjes te rennen of te rijden.

Een Superhuis is geen superhuis zonder supertuin. Een team van BMD Advies Zuid-Nederland ging op zaterdag 22 maart 2014 aan de slag om de tuin zomerklaar te maken. Het terras werd schoongespoten en er werden bloembakken op verschillende hoogtes geplaatst, zodat de kinderen zelf kunnen tuinieren. De zomer kan nu echt beginnen!

BMD Advies Zuid-Nederland heeft al vele bedrijven ondersteund in de weg naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een van de MVO-kernonderwerpen is Maatschappelijke Betrokkenheid, iets wat ook BMD Advies Zuid-Nederland in de praktijk wil brengen. In de afgelopen jaren ondersteunde BMD al verschillende maatschappelijke doelen. De medewerkers willen echter ook op een heel praktische wijze de handen uit de mouwen steken. Zij doen dit belangeloos, in eigen tijd. In 2013 verplaatste een BMD-team bij het revalidatiecentrum Breda een speeltoestel voor de kinderen tijdens de NLdoet-actie. Ook dit jaar koos BMD Advies er voor om aan de slag te gaan bij een organisatie waar sprake is van een persoonlijke betrokkenheid. De keuze viel op Stichting Pim, omdat Pim de zoon is van vrienden van een van onze medewerkers.

Ook meedoen met NLDoet? In 2015 steekt Nederland op 20 en 21 maart weer de handen uit de mouwen.

Meer informatie: www.stichting-pim.nl, promotiefilm op YouTube, NLdoet