BMD-team fietst voor kinderen met stofwisselingsziekte

PrintIn Nederland worden elke week 1 tot 2 kinderen geboren met een energie-stofwisselingsziekte. Gewone dingen zoals lopen, rennen en praten is voor deze kinderen vaak al een zware inspanning. Zij worden in de helft van de gevallen niet ouder dan tien jaar. Een medicijn is er nog niet. Ouders, familie en vrienden van kinderen die aan deze ziekte lijden of er aan zijn overleden, namen het initiatief voor de PyreneeënChallenge. Met het geld dat met dit fietsevenement wordt ingezameld kan er wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn tegen deze ziekte worden gedaan. Bas van Velthoven en Stephan van Helden werden geraakt door het verhaal van deze kinderen en bestegen 12, 13 en 14 september 2013 het stalen ros.

 

Team BMD: Stephan van Helden, Bas van Velthoven

Bas van Velthoven en Stephan van Helden zijn beiden adviseurs bij BMD Advies Zuid-Nederland. Zij vertellen waarom ze deel namen aan de PyreneeënChallenge:

“Wij fietsen allebei op recreatief niveau. MVO is binnen ons bedrijf een belangrijk speerpunt. Daarom wilden wij een goed doel steunen door een sportieve uitdaging aan te gaan. Het totale aanbod van dergelijke fietsevenementen is enorm. Wij hebben specifiek gezocht naar een wat kleinschaliger fietsevenement, omdat meest voor de hand liggende fietsevenementen al zo veel bekendheid genieten. De PyreneeënChallenge is zo’n kleinschalig fietsevenement. Daarbij is het mooie dat de Stichting Ride4Kids geheel wordt gedragen door vrijwilligers. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen, alles wat ingezameld wordt tijdens de PyreneeënChallenge gaat direct naar dit goede doel.

Het is onvoorstelbaar als je beseft hoeveel kinderen er in Nederland geboren worden met een energiestofwisselingsziekte. En toch is deze groep in de ogen van de farmaceutische industrie te klein om te werken aan een goed medicijn! Dat is toch onacceptabel als je weet dat de helft van deze kinderen niet ouder dan 10 wordt?

Wij zijn blij dat wij daar op deze manier aandacht voor konden vragen en financieel een steentje konden bijdragen om onderzoek naar een medicijn wel mogelijk te kunnen maken.”

Bas en Stephan hebben flink wat trainingskilometers moeten maken, om de bekende cols uit de Tour de France zoals de Tourmalet, de Aspin en de Aubisque zelf te kunnen beklimmen. Jan Willem de Hoop reisde mee om Team BMD te ondersteunen. Op deze website kunt meer lezen over de voorbereidingen en de ervaringen tijdens de PyreneeënChallenge 2013.

Wij zetten ons in voor een betere toekomst voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Helpt u mee?

We willen alle sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage.

Team BMD Bas en Stephan (1)

Meer informatie: 

Waarom Ride4Kids?

Over de PyreneeënChallenge

Terugblik PyreneeënChallenge 2013

Helpt u mee?

 

 

Voorbereiding

Sponsoractie tijdens BMD Relatiedag

Trainingsweekend in de Vogezen

Trainen in de Ardennen