BMD Advies steunt

BMD Advies Zuid-Nederland stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar om verschillende maatschappelijk doelen en initiatieven te sponsoren. BMD-medewerkers kunnen hiervoor suggesties indienen. Hieronder een aantal projecten die wij in de afgelopen jaren gesteund hebben.

Het Stamhuys Loon op Zand:
Gezinshuis voor mensen met beperkingen

Het Stamhuys is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking die opgenomen worden in een gezin. Sinds september 2017 zijn Doesjka en Jeroen van Stratum, vrienden van één van onze medewerkers, gezinsouders van het Stamhuys. Samen met hun eigen kinderen vormen ze met de bewoners een unieke familie.

BMD Advies Zuid-Nederland steunt het Stamhuys met een bijdrage voor een duofiets. Dit biedt Doesjka en Jeroen de gelegenheid om op een verantwoorde manier met de bewoners van de omgeving te genieten. Het Stamhuys is gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, waarmee er geweldige fietsroutes vrijwel naast de deur liggen.

BMD Advies Zuid-Nederland steunt dit initiatief van harte en wenst de bewoners van het Stamhuys veel mooie fietservaringen toe. Meer informatie

 

 

Het vriendenteam voor het Liliane Fonds, met links BMD-adviseur Bas Schevelier

Liliane Fonds

BMD-collega Bas Schevelier voetbalt al lange tijd bij SV BLC. Begin 2018 startte hij in een vriendenteam. Normaal gesproken zou een nieuw team op zoek gaan naar een kledingsponsor. Zo niet dit vriendenteam: zij kozen ervoor om zelf het Liliane Fonds een aantal seizoenen te sponsoren en het logo daarvan op hun shirt te dragen. Om geld in te zamelen voor dit fonds, waarmee gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden een kans krijgen, nemen zij deel aan verschillende sportieve activiteiten. Op 27 mei 2018 liep het vriendenteam mee met de Vestingloop in Den Bosch. BMD Advies Zuid-Nederland steunt de sportieve vrienden en daarmee het Liliane Fonds van harte!

 

 

 


White Yellow Cross Sint Maarten

In september 2017 werd het eiland Sint Maarten hard getroffen door orkaan Irma. Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken reist in de periode van 20 oktober tot 11 november 2017 een team van negen mensen naar Sint Maarten. Dit team, bestaande uit mensen van verschillende hulporganisaties, heeft de bijzondere opdracht gekregen om de hulpverleners op het eiland te ondersteunen en tijdelijk te vervangen. Het gaat om de medewerkers van het White Yellow Cross (WYC) op Sint Maarten, een non gouvernementele organisatie met verschillende afdelingen: van ouderenzorg tot opvang en begeleiding zwangere vrouwen, van psychiatrische zorg tot thuiszorg. Deze hulpverleners zijn in veel gevallen zelf ook zwaar getroffen door de orkaan Irma. Door ondersteuning van het Nederlandse team kunnen zij even op adem komen en de boel privé weer op de rit brengen.

Lianne van Driel, coördinator en hulpverlener bij dit project, is de buurvrouw van een van onze medewerkers. Via haar werk bij de ambulancedienst Breda wordt zij met regelmaat uitgezonden. Zij helpt de organisatie voor ambulances verder te ontwikkelen en medewerkers te trainen in landen waar hier behoefte aan is. In die hoedanigheid komt zij al sinds 2014 op het eiland Sint Maarten en heeft daar een goed contact met Bregje Boetekees, directrice van het WYC. Zij heeft grote bewondering voor de 170 medewerkers van het WYC, die enorm betrokken zijn bij de organisatie en de cliënten. Ondanks het feit dat ze vaak zelf geen huis meer hebben en de nachten in de auto doorbrengen, verschijnen zij elke dag weer op het werk om hun bijdrage te leveren aan de wederopbouw.

BMD Advies Zuid-Nederland ondersteunt Lianne van Driel, haar team en het White Yellow Cross-centrum op Sint Maarten dan ook van harte! Meer informatie over het White Yellow Cross is te vinden op Facebook.

 

Ride4Kids

In 2013 fietsten Bas van Velthoven en Stephan van Helden mee in de Pyreneeën Challenge, de jaarlijkse sponsortocht van Stichting Ride4Kids. Met dit 3-daagse evenement wordt geld ingezameld voor de ontwikkeling van medicijnen tegen een zeldzame energiestofwisselingsziekte. BMD Zuid draagt Ride4Kids nog steeds een warm hart toe. Daarom sponsorden wij in maart 2015 de Clinic-0 en in juli 2015 de Oranjeflappentour. Beide fietstochten trokken door Zeeland.

Bij de laatste tocht waren drie BMD-collega’s van de partij: Jan-Willem de Hoop als vrijwilliger en fotograaf, terwijl Stephan van Helden en Bas van Velthoven het stalen ros bestegen om de Stichting Ride4Kids financieel te steunen.

r4k clinic 0 22-3-2015

Verslag Pyreneeën Challenge en informatie Ride4Kids

 

 

 

 

 

 

Camino Especial

Camino Especial (Speciale Weg), is een stichting die zich op kleinschalige, maar zeer betrokken en professionele manier inzet voor mensen met een handicap in Ecuador. De stichting werd opgericht in 2006 door ergotherapeuten Jonathan Camino uit Ecuador en de Nederlandse Daniëlle van de Ven, een persoonlijke kennis van een van onze BMD-medewerkers. In Ecuador zijn er weinig voorzieningen voor mensen met een handicap. Integratie in het sociale leven is minimaal en ook de arbeidsintegratie staat nog zeer in de kinderschoenen. Dit heeft tot gevolg dat het hebben van een handicap vaak gerelateerd is aan armoede. Mensen met een handicap behoren dan ook tot de kwetsbaarste groepen binnen de Ecuadoriaanse samenleving. Het voornaamste doel van Camino Especial is het ondersteunen van mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking bij zowel sociale als arbeidsintegratie.

BMD Advies Zuid-Nederland ondersteunt dit initiatief dan ook van harte. Camino Especial gebruikt het sponsorbedrag voor de aanschaf van materialen voor het activiteitencentrum. Dagelijks krijgen jongeren en ouderen met een verstandelijke beperking hier een dagprogramma aangeboden waarin ze sieraden maken, breien, chocolaatjes maken etc. Deze producten worden weer verkocht zodat er van de opbrengst weer nieuwe materialen ingekocht kunnen worden.

Camino Especial IMG_9341

 

Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WRCF)

Tim Kleppe voerde in de periode januari t/m juni 2014 zijn afstudeeronderzoek uit bij BMD Advies Zuid-Nederland. In zijn vrije tijd is hij een fervent sporter. Op 21 september 2014 neemt Tim deel aan van Dam tot Damloop (10EM/16km) in Amsterdam. Op deze wijze zet hij zich in voor de stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF). “Binnen mijn hechte familie hebben wij ook te maken met de ziekte kanker. De impact die zo’n traject heeft voor familie en omstanders, is groot. Aan de ene kant is er veel verdriet en onmacht om het verlies van een dierbaar die de strijd tegen de ziekte niet heeft kunnen winnen. Aan de andere kant zie je hoe zo’n traject je familie en vrienden dichter bij elkaar brengt. De steun die je bij elkaar vindt, maar ook de sporen die de ziekte bij ieder achterlaat. Kanker is een ziekte die de wereld uit moet. WCRF is gespecialiseerd in de preventie van kanker. Met donaties en giften kan de stichting onderzoek doen met als doel het risico op het krijgen van de ziekte drastisch te verlagen. Met de Dam tot Damloop 2013 wisten wij vorig jaar met een grote groep lopers een prachtig bedrag bij elkaar te werven. Hiermee heeft het WCRF weer een hoop onderzoeken kunnen financieren om zo de strijd tegen kanker aan te gaan. Daarom loop ik ook dit jaar weer mee”, motiveert Tim zijn deelname aan de Dam tot Damloop 2014. BMD Advies Zuid-Nederland steunt Tim Kleppe van harte en wenst hem veel succes toe. Meer informatie

Tim Kleppe (l) loopt op 21 september 2014 de Dam tot Damloop voor het WCRF

Tim Kleppe (l) loopt op 21 september 2014 de Dam tot Damloop voor het WCRF

 

DEMO Beatrixcollege Tilburg

Elk jaar organiseert het Beatrixcollege in Tilburg de DEMO. Ook dit jaar gingen leerlingen weer samen met docenten aan de slag om een spetterende act te maken met onderdelen als trampolinespringen, acrogym, tumblingbaan, conditionele dans en streetdance. Muziek en presentatie werden eveneens verzorgd door leerlingen. Eind januari 2014 werden alle acts in een spetterende show aangeboden aan leerlingen van basisscholen uit de wijk, aan docenten en leerlingen van het Beatrix College en aan ouders/familieleden. Ook de organisatie erachter lag in handen van de leerlingen. Denk aan het regelen van sponsoren, een DJ en cameraman, T-shirts, het ontwerpen van het logo, het decor en programmaboekjes, contacten intern en extern (PR), kaartverkoop en media-ondersteuning. De zoon van een van onze medewerkers werkte met veel plezier mee aan deze organisatie, die mede gesponsord werd door BMD Advies Zuid-Nederland.

Foto Amber Aarts

BMD Advies steunt: opknappen snoezelruimte mytylschool De Schalm

Het zoontje van één van onze BMD-medewerkers gaat naar de mytylschool De Schalm in Breda. Deze school geeft onderwijs, zorg en revalidatie aan kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap. Omdat er op de oude locatie onvoldoende ruimte was, verhuisden de kinderen in de basisschoolleeftijd naar een ander (bestaand) pand. Voor de jongste kinderen (4-7 jaar) werd er een kamer ingericht als snoezelruimte, door er kussens neer te leggen. De wanden konden echter nog wel een kleurtje gebruiken. Reden voor BMD Advies Zuid-Nederland om dit initiatief te steunen. Een vrijwillige maar professioneel schilder  gaf de wanden niet alleen mooie kleuren, maar bracht er ook een waar kunstwerk aan. De leerlingen kunnen nu in deze ruimte genieten van de kleuren, lichtjes en muziek. Kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels kunnen hier juist tot rust komen.

snoezelruimte-de-schalm-2

 

1 Ander festival, Schijndel

Elk jaar wordt in het tweede weekend van juni het Kloosterpark van Schijndel omgetoverd tot festivalterrein. BMD-adviseur Sikko Oegema is nauw betrokken bij de organisatie van het 1 Ander festival. Bij dit evenement voor jong en oud staat wereldmuziek en theater centraal. Voorafgaand aan het festival organiseert het Elde college workshops muziek, dans en beeld, waarbij artiesten en kunstenaars vanuit de hele wereld hun enthousiasme op de middelbare scholieren overbrengen. Ook voor de basisscholen worden projecten georganiseerd. Met het 1 Ander festival en de scholenprojecten wil de organisatie het brede publiek een open blik op de wereld bieden.

Studio Betonrot maakte voor de aankleding van het 1 Ander festival prachtige doeken. Deze zijn geheel in stijl van het festival gemaakt met gebruik van duurzame materialen. De doeken zijn ook volgende jaren te gebruiken. BMD Advies Zuid-Nederland sponsorde een aantal jaren het 1 Ander festival. In 2012 werd dit sponsorbedrag specifiek aan het werk van Betonrot besteed.

Meer informatie www.1Anderfestival.nl en www.studio-betonrot.nl

betonrot-1anderfestival-site(1)

Duchenne Heroes

Een van onze BMD-medewerkers heeft een buurjongetje met Duchenne spierdystrofie. Bij deze wrede spierziekte breken door een genfout de spieren langzaam af. De ziekte komt vooral voor bij jongens. Als peuter kunnen zij fysiek niet meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen ze vaak niet meer lopen. De spierkracht blijft afnemen tot zelfstandig eten, een bladzijde omslaan en aankleden niet meer lukt. Uiteindelijk verzwakken ook de ademhalingsspieren en de hartspier. Dat maakt de ziekte dodelijk: vaak worden de jongens niet ouder dan dertig jaar.

Duchenne Heroes is een MTB-tocht waar in 7 dagen 700 km door 4 landen wordt afgelegd.

De 303 bikers wierven sponsorgeld voor het Duchenne Parent Project, een door ouders opgerichte organisatie om het wetenschappelijk onderzoek naar een genezing of behandeling te versnellen. Het totaal bedrag van Duchenne Heroes 2012 is € 1.165.038,–Het mede door BMD Advies gesteunde Pepteam4sam bracht een bedrag van € 5219,– bij elkaar. Kijk voor meer informatie over Duchenne Heroes op www.duchenneheroes.nl

duchenne-heroes_art(1)

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Bijzonder Gewoon

Stiching Bijzonder Gewoon organiseert activiteiten voor autistische of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor deze kinderen is het niet zo vanzelfsprekend dat ze kennis maken met verschillende sporten, muziek, leren zwemmen en vriendjes ontmoeten. Vriendjes maken blijkt niet zo eenvoudig en lessen in van alles en nog wat, kunnen alleen gegeven worden door mensen die weten hoe ze met deze kinderen om moeten gaan. Daarom besloot een aantal moeders de Stichting Bijzonder Gewoon op te richten. Zo kunnen ook deze bijzondere kinderen meedoen aan gewone kinderactiviteiten! BMD Advies steunt dit initiatief dan ook van harte. Zie ook de website van Bijzonder Gewoon.

website-stbijzondergewoon-doe-maar-mee-dans

Bijzonder Gewone kinderen bij de opnames van de Doe-maar-mee-dans-clip
(Foto Ben Nienhuis, BWCpictures)