Managementsystemen

In uw organisatie staat klanttevredenheid centraal. U wilt producten met een constant hoge kwaliteit leveren, die op milieuverantwoorde wijze geproduceerd zijn in een veilige en prettige werkomgeving. Zorg- of managementsystemen helpen daarbij.

Waarom een managementsysteem?
Managementsystemen stellen u als ondernemer in staat om processen en risico’s beter te beheersen. U krijgt een beter inzicht in uw bedrijfsvoering en brengt een continu verbeterproces op gang. Hierdoor waarborgt u ook de continuïteit van uw bedrijf. Daarom verlangen steeds meer opdrachtgevers van hun leveranciers dat ze gecertificeerd zijn.

Voor ieder bedrijf het juiste managementsysteem
Een managementsysteem moet bij uw bedrijf passen. De keuze voor een al dan niet gecertificeerde managementsystemen is dan ook afhankelijk van de branche, de eisen, uw wensen en ambities. BMD Advies kan u begeleiden bij het opzetten en implementeren van managementsystemen volgens bijvoorbeeld:

Ook voor het opzetten van uw veiligheidsbeheerssysteem bent u bij BMD Advies aan het juiste adres.

ISO-norm nieuwe stijl: HLS
In september 2015 zijn ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015 geïmplementeerd. Deze herziene ISO-normen zijn ontwikkeld volgens een zogenaamd ‘plug- in model’. Kern vormt daarbij de High Level Structure (HLS): de normen zijn opgebouwd volgens een vaste indeling, met daarin de basiseisen omschreven waar alle managementsystemen minimaal aan moeten voldoen. Vervolgens kunnen hierop eisen uit andere normen worden ‘ingeplugd’. Op korte termijn zullen ook andere ISO-normen worden herzien. Deze krijgen dezelfde HLS-basis.

Een certificaat van een managementsysteem nieuwe stijl is niet langer het doel, maar meer een middel om de bedrijfsvoering te verbeteren, kwaliteit te verbeteren en de stakeholders centraal te stellen. Van certificaat gedreven naar resultaat gedreven, van focus op fouten naar focus op leren. De specialisten van BMD Advies Zuid-Nederland begeleiden u graag bij de implementatie van de nieuwe ISO-normen. Dat geldt uiteraard voor het tegen het licht houden van de bedrijfsvoering en het opstellen van een helder plan van aanpak en haalbare planning, maar ook bij eventuele veranderingsprocessen ondersteunen wij u graag.

BMD Advies Zuid-Nederland en ISO 9001
Practice what you preach: ook voor onze eigen organisatie willen wij de kwaliteit van onze diensten borgen. Daarom hebben wij onze werkprocessen vastgelegd in een managementsysteem dat is ingericht volgens de ISO 9001. Al sinds begin 1999 hebben wij dit ISO 9001 certificaat in ons bezit.

Meer informatie

High Level Structure: ISO-normen nieuwe stijl

Stappenplan implementatie HLS

Register Wet- en regelgeving

Interne audits

Training Interne auditor