Kleur bekennen met de nieuwe ISO 45001:2018

Geschreven door Elise Kwakkebos op . Geplaatst in Actueel, Uncategorized

Begin maart is de norm voor een gezond & veilig managementsysteem gepubliceerd. Deze vervangt de OHSAS 18001.        Staat u op het punt zich te verdiepen in de nieuwe ISO 45001:2018 norm? Dan nodigen wij u graag uit voor de BMD-Ontbijtbijeenkomst. Eerder organiseerden wij drie succesvolle BMD-Ontbijtbijeenkomsten over de ISO-normen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan de hand van kleuren de verschillen en overeenkomsten van de Arbo-, Milieu- en de Kwaliteitsnorm samen met u behandelen. Het thema van de BMD-Ontbijtbijeenkomst op 31 mei 2018. is dan ook: Kleur bekennen met de nieuwe ISO 4500:2018.

Ook deze keer staan wij garant voor een heerlijk ontbijt en een interessant programma waarin het delen van informatie en het opdoen van nieuwe indrukken centraal staat.

Na een inleiding door Ingrid Ort van BMD Advies Zuid-Nederland kunt u voor verdere verdieping van het thema Kleur bekennen met de nieuwe ISO 45001: 2018 deelnemen aan diverse workshops.

Programma

Inleiding: Door Ingrid Ort
Gaat over ‘Gezond en Veilig werken’ managementsysteem; de nieuwe naam voor Arbo managementsysteem. Daarnaast wordt ingegaan op de overeenkomsten met ISO 9001 en ISO 14001, en de grote verschillen  tussen OHSAS 18001 en ISO45001.

Pauze

Workshop ronde
Groen – Van RI&E naar managementsysteem.
Al jaren een RI&E en een plan van aanpak op de plank? Verhoog de gezondheid en veiligheid door de RI&E integraal onderdeel te maken van een G&VW managementsysteem volgens de ISO 45001:2018. Door Ingrid Ort.
Geel – Cultuur, Participatie en consultatie: hoe richt je dat in en wat gaat het opleveren?  
Tijdens de workshop gaan we bespreken wat is consultatie en participatie en hoe geven wij hier invulling aan. Een van de vragen is: “Kan de OR of medewerkersvertegenwoordiging  gebruikt worden voor consultatie en participatie of zijn er ook nog andere mogelijkheden?” Door Pieter Diehl.
Blauw – Zin of onzin van een managementsysteem. 
Een management systeem leeft vaak niet echt in een organisatie. Dat is zonde van tijd, moeite en geld, maar een goed opgezet en geimplementeerd management systeem biedt veel mogelijkheden. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan risico management, zodat u een beter inzicht krijgt in de bedrijfsrisico’s en krijgt u uitleg waarom en hoe een (gecertificieerd) managementsysteem een aanvulling is op uw bedrijfsvoering. Door Cathy Tesselaar.

Plenaire samenvatting

Informatie over de inhoud van de workshops, de uitnodiging en link naar het inschrijfformulier volgen zo spoedig mogelijk.
Uiteraard is er na afloop ruim de tijd om ervaringen uit te wisselen. Aan deze bijeenkomst zijn voor u geen kosten verbonden.

Deze BMD-Ontbijtbijeenkomst is bij uitstek geschikt voor managers op het gebied van Arbomanagement, gezond en veilig werken, kwaliteitsmanagement, Preventiemedewerkers, Arbocoördinatoren.

Aan- Afmelden

BMD-Ontbijtbijeenkomst: Kleur bekennen met de nieuwe ISO 45001:2018

Datum: 31 mei 2018
Tijd: 08:00 – 10:00 uur (inclusief ontbijt)
Locatie: BMD Advies Zuid-Nederland, Dr. Hub van Doorneweg 89, 5026 RB Tilburg
Kosten: Geen

Trackback van jouw site.